Oppositieleider vanuit ballingschap: De Oekraïne is nu een “Europees Somalië”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïners zouden zich in een “gekkenhuis” bevinden, dat door de gevaarlijkste patiënt geleid wordt, zei Viktor Medvedtsjoek (foto). Hij had de grootste oppositiepartij in het Oekraïense parlement aangevoerd, voordat hij tot “verrader” verklaard en gearresteerd werd.

De Oekraïense oppositieleider Viktor Medvedtsjoek, die in ballingschap leeft, zei dat de Oekraïne “een Europees Somalië” geworden zou zijn. Aanleiding voor deze uitspraak was het feit dat het land nu op een lijst van de gevaarlijkste plaatsen van de wereld staat.

In een commentaar voor het portaal “Drugaja Ukraina”, dat maandag verscheen, merkte Medvedtsjoek op dat de Oekraïne zich nu met Irak, Afghanistan, Libië, Jemen en Somalië op de “risicokaart” zouden bevinden van de internationale gezondheids- en veiligheidsonderneming SOS, die vorige week werd gepubliceerd. De onderneming beoordeelt jaarlijks landen volgens vier risicocriteria: veiligheid, gezondheidszorg, klimaatverandering en psychische gezondheid.

De oppositieleider benadrukte dat m.b.t. De veiligheid en psychische gezondheid “het regime van Zelensky zelfs de meest onderontwikkelde landen overtreft. Per slot van rekening kan een dergelijk Russofoob kannibalisme, zoals dat in de staatspolitiek van het moderne Oekraïne werd ingevoerd, niet eens bij de meest achtergebleven en meest agressieve Afrikaanse stammen gevonden worden.”

Hij wees op berichten over gedwongen oproepingen, de verwoesting van aan Rusland verbonden monumenten, de agressieve anti-Russische retoriek van de Oekraïense media en video´s, die laten zien hoe vermeende plunderaars als straf aan lantaarnpalen worden vastgebonden – als teken van datgene wat hij de “massawaanzin” in de Oekraïne noemde.

Volgens Medvedtsjoek begon dat al lang voor het begin van de Russische militaire operatie in het land in februari 2022. “De Oekraïne… werd n de waanzin gedreven, de mensen werden gedwongen hun wortels te vergeten, hun geloof, hun geschiedenis, hun taal en tradities. Dat alles gebeurde op bevel van het Westen, en er werden miljarden voor uitgegeven, wat de westerse politici openlijk toegaven”, schreef hij.

Toen het conflict tussen Moskou en Kiev escaleerde, “haastten de westerse politici zich niet om de brand te blussen, maar wakkerden hem verder aan en leverden in grote hoeveelheden wapens en geld aan de Oekraïne”, schreef de 69-jarige politicus. Dankzij de ondersteuning door de VS en hun bondgenoten “verbeeldde Zelensky´s verfomfaaide regime zich in het middelpunt van het universum te staan en verloor volledig het contact met de werkelijkheid”, voegde hij er aan toe.

“Het Oekraïense volk vond zichzelf terug in een gekkenhuis, waarin de gevaarlijkste patiënten de macht hebben overgenomen”, schreef Medvedtsjoek. Om in de Oekraïne te blijven, zou “voor geestelijk gezonde mensen gevaarlijk zijn”, zodat ze allemaal proberen het land uit te vluchten, benadrukte hij.

Medvedtsjoek was een van de voorzitters van de partij “Oppositieplatform – Voor het leven”, die ooit de grootste oppositiefractie in het Oekraïense parlement vormde. Maar na de uitbraak van het conflict met Rusland werd hij tot verrader verklaard en gearresteerd. De oppositieleider bracht maanden in gevangenschap door, voordat hij in september vorig jaar in het kader van een gevangenenruil aan Moskou werd overgedragen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oppositieleider vanuit ballingschap: De Oekraïne is nu een “Europees Somalië”

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Wat moet je ook anders verwachten van een land dat geregeerd wordt door een junk

    Geliked door 6 people

  2. bobzelf zegt:

    ik zou zeggen . slava ukraine
    stuur geld en wapens en haal ze bij de eu
    en vergeet de graris f -16 ’s niet …

    en nee … Putin heeft niets in de gaten , whahahahaha

    (((((( sarcame knop uit ))))))

    oom rutte

    Geliked door 3 people

  3. Andre zegt:

    Medvedtsjoek gaan we dus nog veel van horen als ik dit zo lees.

    Geliked door 3 people

  4. Dijkstra zegt:

    “Het Oekraïense volk vond zichzelf terug in een gekkenhuis, waarin de gevaarlijkste patiënten de macht hebben overgenomen”, in deze zin kun je “Oekraïense” meer vervangen door “Nederlandse” of “Duitse” of “Franse” zonder dat de betekenis verandert.

    Geliked door 7 people

  5. Alphons Mantel zegt:

    De echte reden voor de recente inval door Rusland in Oekraine waren
    de corrupte en gewelddadige Ukrainse presidenten en de CIA die opdracht gaven tot moord op Russen in de Donbass. Vanaf 2014 zijn er naar schatting 15.000. Russen vermoord in de Donbass. Joe Biden, Zelenski en Rutte gaan graag verder met deze zinloze moorden. Wanneer komen deze massamoordenaars op de Russen in Ukraine voor de rechter?

    Geliked door 2 people

  6. boorzalf zegt:

    Hoe begon het ook al weer daar in Oekraïne, oh wacht, het waren die ‘democratische amerikanen” die de boel verneukt hebben. Niet Poetin
    https://m.kla.tv/nl/2015-03-08/5497

    Like

Plaats een reactie