Overname stemt Ten Hag 'optimistisch': 'Kijk ernaar uit om samen te werken'

Overname stemt Ten Hag 'optimistisch': 'Kijk ernaar uit om samen te werken'

27-12-2023 08:27
46

De toekomst van Manchester United stemt Erik ten Hag optimistisch. De Engelse grootmacht rondde eind vorige week de aandelenovername van Sir Jim Ratcliffe af. Ten Hag kijkt ernaar uit om samen te werken met de Britse miljardair. 

United maakte zondagavond officieel bekend dat Ratcliffe de leiding gaat nemen over het sportieve gedeelte van de club. De Glazer-familie blijft intussen op de achtergrond nog wel grootaandeelhouder. Na de overwinning op Aston Villa werd Ten Hag gevraagd naar de overname. "We zijn optimistisch", zei hij tegen de BBC. "We zijn tijdens het hele proces geïnformeerd. Het is een goede zaak, we kijken ernaar uit om met hen samen te werken."

Ratcliffe sprak de supporters van United eerder op dinsdag nog toe via een brief. Daarin maakte hij duidelijk dat hij sportief succes weer terug wil brengen naar Old Trafford. "Dat zal tijd en geduld vergen en discipline en professionaliteit. Jullie zijn ambitieus voor Manchester United en dat zijn wij ook. Er zijn geen garanties in de sport en het is onvermijdelijk dat verandering tijd nodig heeft, maar we zitten hier in voor de lange termijn en we willen helpen om Manchester United terug te krijgen waar de club thuishoort: aan de absolute top van het Engelse, Europese en mondiale voetbal", tekende hij op.