BRAND

Honderd woningen ontruimd na brand in parkeergarage Katendrecht

Bij de brand was er veel rook aanwezig
Bij de brand was er veel rook aanwezig © MediaTV
In Rotterdam-Katendrecht zijn vannacht bijna honderd woningen ontruimd vanwege een brand in een parkeergarage aan de Brede Hilledijk. Er zijn drie auto's uitgebrand. Bij de brand was er veel rook te zien. De woningen van de Groene Kaap zijn inmiddels vrijgegeven, op een na, en mensen kunnen na uren buitenshuis doorbrengen terug naar hun huis.
Er waren 93 ontruimde woningen, in de flat boven de garage vandaar dat de brandweer in grote getale aanwezig was. Veertig tot vijftig mensen waren opgevangen in politiebureau Maashaven, iets verderop. De woningen zijn inmiddels weer vrijgegeven, op een na meldt de brandweer. Aan die ene woning wordt nog onderzoek gedaan, deze ligt vlak boven de garage.
De brand ontstond rond een uur of 03:00 en was een uur later snel onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. De woordvoerder meldt dat het gaat om drie benzineauto's die zijn uitgebrand. De parkeergarage is met een hek afgesloten. Wat de oorzaak is geweest van de brand, is nog niet bekend.
Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente is nog bezig met onderzoek. Doordat een brand in een kleine ruimte kan zorgen voor veel hitte, kan de constructie van in dit geval een appartementencomplex aangetast worden. Zelfs beton.
Drie auto's in de parkeergarage zijn uitgebrand
Drie auto's in de parkeergarage zijn uitgebrand © MediaTV
"Er werd ineens 's nachts aangebeld en toen moesten we met z'n allen naar beneden", vertelt een vrouw aan onze verslaggever ter plaatse. Sindsdien zit ze op het politiebureau, nu toch al een aantal uur. "Het is een andere vorm van burendag", lacht ze.
Ook Justin lag lekker te slapen, toen zijn vriendin ineens een harde knal hoorde. "Omdat we wakker waren, keken we toch even naar buiten om te zien wat er aan de hand was", vertelt hij. "We zagen rook uit de garage komen en al snel stonden er politie en brandweer."
Bewoner Justin vertelt hoe hij de nacht heeft ervaren
De parkeergarage blijft tot onbepaalde tijd onbruikbaar vanwege onderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl