Engelse clubs krijgen open solliciatie voor trainerspositie: 'Weet dat ik dat kan'

Engelse clubs krijgen open solliciatie voor trainerspositie: 'Weet dat ik dat kan'

26-12-2023 16:42
16

Gareth Southgate had wel één of meer belletjes verwacht van grote clubs uit de Premier League. Dat vertelt de bondscoach van Engeland in gesprek met Sky Sports. Southgate weet in ieder geval zeker dat hij het aan zou kunnen. 

"Ik weet dat ik dat zou kunnen, daar bestaat geen twijfel over in mijn gedachten", vertelt Southgate over een job als coach in de Premier League. Eerder had de bondscoach Middlesbrough op het hoogste niveau onder zijn hoede. "Er is geen baan in het wereldvoetbal die je intimideert of afschrikt, als je deze hebt meegemaakt." Southgate haalde in 2021 de finale van het EK met Engeland, maar die verloor hij.

Als een trainer een open sollicitatie doet bij een Premier League-club, dan valt al snel de naam van Erik ten Hag bij Manchester United. De Nederlander kent dit seizoen tegenvallende resultaten, waardoor er af en toe al geluiden over een ontslag klinken. Southgate hoorde eerder al van José Mourinho, dat een baan bij United heel lastig was. "Toen hij manager was van Manchester United was, zei hij: 'Als je deze rol hebt gehad, kun je overal werken.' Ik dacht toen dat hij gelijk had, maar na zeven jaar weet ik dat zeker."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!