hancko

De Feijenoorder

Dávid Hancko: “Sommige clubs hebben interesse getoond"

Dennis

Als Feyenoord-speler met de meeste wedstrijden achter zijn naam afgelopen anderhalf jaar maakt Dávid Hancko een schitterende tijd door bij Feyenoord. Reden voor de club om zijn contract open te breken en te verlengen tot 2028. 

Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, interviewde de verdedigende sterkhouder tussen de wedstrijden tegen FC Volendam en Celtic in.

Gefeliciteerd, je hebt je contract bij Feyenoord verlengd tot medio 2028. Ben je daar blij mee? “Uiteraard ben ik blij dat de club naar mij en mijn zaakwaarnemer toe kwam met dit verzoek. Daarna ging het erg snel. Het voelt als waardering voor de anderhalf jaar dat ik hier ben. Ik zie het ook als een volgende stap en motivatie om verder te verbeteren. Een nieuw contract wekt ook verwachtingen.”

Je speelt nu anderhalf jaar bij Feyenoord en hebt enorm veel wedstrijden gespeeld. Volgens mij heb je het hier wel naar je zin… “Jazeker, het is fijn zoveel te spelen. Iedere speler heeft momenten in zijn carrière dat hij geblesseerd is, maar ik ben trots dat ik nu gezond ben en veel kan spelen en aan de vraag van de coach kan voldoen.”

Met je prestaties en verlengde contract is je marktwaarde bij Feyenoord enorm gestegen. Wil je bij Feyenoord blijven of zou je ooit een stap willen maken naar een andere topclub? “Sommige clubs hebben interesse getoond en natuurlijk zou ik ooit nog een stap hoger willen maken. Maar ik focus daar nu helemaal niet op. Ik zie het wel, ook als de club komt met een mogelijkheid. In ieder geval zijn mijn zaakwaarnemer, de club en ikzelf er nu niet mee bezig. Als er iets komt dat voor alle partijen interessant is, dan kunnen we erover praten, maar nu is alles er vooral op gericht om met Feyenoord succesvol te zijn.”

Lees het volledige interview met David Hancko in de nieuwste uitgave van Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden ontvangen het magazine op de deurmat. Word hier lid!

Verder in de nieuwste bomvolle Hand in Hand:

  • Achter de schermen bij de Champions League
  • Spraakmakende columns
  • “Say oe-ah”, spelersliedjes
  • Boekrecensie met een hoofdletter B
  • Sereen, sierlijk, Shinji Ono
  • Hoe doen onze huurlingen het aan de Krommedijk?
  • Portret: Liam Kelly
  • Vrouwen 1: interview Cheyenne van den Goorbergh
  • Vizier op Varkenoord
hand-in-hand-david-hancko

Delen

Reacties

Top speler die Hancko, geweldige aankoop is dat toen geweest, nu contract verlengd ook erg mooi.
Nu hebben we nog extra rechter centrale verdediger nodig. Feyenoord had eerst belangstelling voor Mbuyamba van Volendam.
Die heeft echter amper gespeeld laatste half jaar, zou eerst naar Sampdoria gaan.
Vond hem in de wedstrijd tegen Feyenoord sterk.
Hee 1908, doet het WhatsApp kanaal van 1908 het nog? Bij mij staat als laatste bericht dat Feyenoord van Volendam won.
De enige speler waarvan ik echt hoop dat die niet weg gaat. Minst makkelijk vervangbaar van alle spelers.
Helemaal eens! Al moet ik zeggen dat Timber in zijn huidige vorm ook moeilijk te vervangen is.
Deze week maar eens een exemplaar van Hand in hand op de kop tikken om dat portret van Liam Kelly te lezen.
Zal wel een klein stukje zijn....