RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Zoon Pelé: status Brazilië zou mijn vader verdrietig maken

SANTOS (ANP/AFP) - De huidige status van het Braziliaanse nationale elftal zou voetballegende Pelé zeer verdrietig hebben gemaakt. Dat zegt zijn zoon Edinho in een interview met het Franse persbureau AFP. De Brazilianen hebben nog weinig succes geboekt in de kwalificatiereeks voor het WK in 2026. In november verloor de ploeg met 1-0 van de Argentijnen. Eerder ging Brazilië onderuit tegen Colombia en Uruguay en staat nu zesde in de tussenstand.

"Deze crisis is niet van de ene op de andere dag ontstaan. Het is een groot en complex probleem" aldus de 53-jarige Edinho, één van de zeven kinderen van Pelé. "Er is sprake van een achteruitgang. We hebben nog steeds geweldige spelers, maar in het verleden hadden we meer spelers van hoog niveau." Brazilië moet het al een tijd stellen zonder de geblesseerde Neymar.

Pelé overleed eind vorig jaar op 82-jarige leeftijd. "Hij was uitzonderlijk en we missen hem heel erg. Door het voetbal droeg hij de naam van ons land. We zijn daar heel trots op" aldus Edinho, die met de andere kinderen zal stilstaan bij zijn overlijden. Ook wordt er ceremonie gehouden bij het mausoleum in Santos.

Bron: ANP