Rusland verlengt verbod voor vrachtwagens uit de EU, Groot-Brittannië en de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

Moskou verlengt het verbod voor vrachtwagens uit onvriendelijke landen. Deze spiegelmaatregel werd als reactie op een gelijksoortig EU-verbod ingevoerd. Voor een serie vrachtwagens gelden echter uitzonderingsregels.

Het als reactie op de EU-sancties tegen Russische expediteurs opgelegde verbod werd verlengd: volgens het Telegram-account van de Russische regering blijft het verbod voor vrachtwagens uit de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en de Oekraïne in kracht, totdat de EU haar sancties opheft. “De beperking zal zo lang in kracht blijven, totdat de omstandigheden, die als basis voor haar invoering dienden, uit de weg geruimd zijn”, aldus de regering in een verklaring.

Zoals het persbureau RIA Novosti bericht, gelden er, net zoals tot nog toe, uitzonderingen op het verbod. De Russische grenzen zullen bijvoorbeeld nog steeds geopend zijn voor postzendingen, diplomatieke post en humanitaire hulp. Bovendien geldt de beperking niet voor vrachtwagens voor het transport van uitrusting en sportwagens naar de plaats waar sportevenementen plaatsvinden.

Het verbod voor vrachtwagens uit Europese landen trad op 10 oktober 2022 in werking. Daarna kon men bij de tolkantoren en terminalcomplexen in de grensgebieden van de regio´s Pskov, Kaliningrad, Leningrad en Moermansk, Karelië en Sint Petersburg de buitenlandse goederen overladen in Russische en Wit-Russische voertuigen.

De huidige verlenging van het verbod voor Europese vrachtwagens is niet de eerste. En waarschijnlijk ook niet de laatste.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rusland verlengt verbod voor vrachtwagens uit de EU, Groot-Brittannië en de Oekraïne

  1. Rini Stegeman zegt:

    “postzendingen, diplomatieke post en humanitaire hulp” waar is die humanitaire hulp dan wel voor vraag mij af………..Iemand ?

    Like

Plaats een reactie