crypto stijgt
Altcoin

Deze Cryptomunt was de snelste stijger de afgelopen week

De cryptomarkt is momenteel getuige van een opmerkelijke groene golf, waarbij verschillende altcoins substantiële winsten laten zien. Een van de meest opmerkelijke projecten is Optimism (OP), dat een significante waardestijging van meer dan 64% heeft doorgemaakt in de afgelopen week.

Kijkend naar de langere termijn, heeft deze digitale valuta sinds oktober een indrukwekkende stijging van 190% laten zien. Dit brengt de vraag naar voren: is er potentieel voor een verdere koersstijging van Optimism in de komende periode?

Wat is Optimism?

Optimism functioneert als een Layer-2 oplossing voor het Ethereum (ETH) netwerk, met als primaire doelstelling het verbeteren van de netwerkefficiëntie en het reduceren van transactiekosten. Dit wordt bereikt door de inzet van ‘Optimistic Rollups’, een technologie die de prestaties van transacties op het Ethereum-hoofdnetwerk aanzienlijk verbetert. Daarnaast biedt het platform ondersteuning aan een uitgebreid en divers gedecentraliseerd financieel (DeFi) ecosysteem, wat bijdraagt aan zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid.

Koersverwachtingen Optimism

Bij het analyseren van de prijsontwikkelingen van de afgelopen 90 dagen springt de indrukwekkende prestatie van dit project in het oog, vooral vanwege de explosieve stijging in de afgelopen week. Het huidige positieve marktsentiment doet vermoeden dat het project zijn groei zal voortzetten.

Belangrijk hierbij zijn externe factoren, zoals de prestaties van de marktleider Bitcoin (BTC). Bovendien kunnen gebeurtenissen zoals de lancering van een Spot Exchange-Traded Fund (ETF) aanzienlijke invloed uitoefenen op de markt. Positief nieuws hierover kan de markt naar nieuwe hoogten stuwen, terwijl teleurstellende resultaten of vertragingen in de lancering juist tot een bredere marktcorrectie kunnen leiden.

Naast Optimism zijn ook andere altcoins in trek. Rond de kerstperiode zijn whales actief Chainlink (LINK) en Polygon (MATIC) aan het kopen. Uit gegevens van Lookonchain blijkt dat er op 20 december aanzienlijke hoeveelheden LINK en MATIC van Binance zijn onttrokken, wat wijst op een strategische accumulatie. Een wallet haalde bijna 250.000 LINK tokens op, ter waarde van $3,6 miljoen. Ook bij Polygon zijn soortgelijke activiteiten opgemerkt. Deze bewegingen duiden op lange termijn vertrouwen in deze munten.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Optimism of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Waarom blijven altcoins achter bij Bitcoin?
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?