'Barça heeft spijt van koopoptie en wil verhuurde speler direct weer terugkopen'

'Barça heeft spijt van koopoptie en wil verhuurde speler direct weer terugkopen'

25-12-2023 23:00
31

FC Barcelona wil er deze zomer alles aan doen om op een of andere manier Chadi Riad toch binnenboord te houden. De Marokkaanse verdediger speelt op dit moment op huurbasis voor Real Betis, maar daar doet hij het zo goed dat de Catalanen hem snel terug willen.

Het is echter nog maar de vraag of dit gaat lukken. Real Betis dwong afgelopen zomer een optie tot koop af in het huurcontract van Riad. De verdediger doet het goed in Sevilla en de kans lijkt daarom groot dat Betis die optie ook gaat activeren. Barça heeft dan weer een optie in het contract, waardoor ze Riad voor zeven miljoen euro terug kunnen kopen. Die optie willen de Catalanen dan direct activeren, waardoor Betis niets aan de koop van Riad zal hebben.

Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat Betis toch nog wel iets kan hebben aan het activeren van de koopoptie van Riad. De club uit Sevilla heeft in de huurverbintenis opgenomen, dat ze een doorverkooppercentage van 50 procent krijgen, mocht de verdediger later vertrekken bij Barcelona. Zo kan Betis enorm meeprofiteren als Riad uiteindelijk een grote transfer gaat maken.