Update: 'City betaalt 25 miljoen en heeft Argentijns wonderkind binnen'

Update: 'City betaalt 25 miljoen en heeft Argentijns wonderkind binnen'

25-12-2023 19:50 Laatste update: 27-12-2023 16:18
47

Manchester City gaat na Julian Álvarez weer een talent wegplukken bij River Plate uit Argentinië. Ditmaal moet Claudio Echeverri de overstap maken naar Engeland. Dat melden verschillende media als Fabrizio Romano en The Athletic.

De vertegenwoordigers van City en River Plate ontmoeten elkaar nog één keer om de laatste details rond de deal te bespreken en dan maakt Echeverri de overstap. Hij zal niet direct aansluiten bij City. De eerste periode zal hij op huurbasis blijven spelen voor River Plate, eenzelfde constructie als City deed met Álvarez. De Engelsen betalen zo’n twintig miljoen euro voor de Argentijn.

Echeverri speelt bij River Plate voornamelijk als aanvallende middenvelder. Het zeventienjarige talent staat nog tot 2024 onder contract in Argentinië. Tot nu toe kwam hij dit seizoen in vier wedstrijden in actie. Daarin gaf hij één assist. Echeverri is aanvoerder van Argentinië Onder 17. Daar was de middenvelder wel enorm op schot met tien goals in achttien wedstrijden.

Update: Manchester City heeft een akkoord bereikt met River Plate over de transfer van Claudio Echeverri. De Champions League-winnaar betaalt 25 miljoen euro voor het grote Argentijnse talent, meldt The Guardian. Echeverri, bijgenaamd de kleine duivel, blijft nog wel een jaar op huurbasis in zijn geboorteland, voordat hij de oversteek maakt naar Engeland.

De Britse kwaliteitskrant stelt dat FC Barcelona verslagen achter blijft. De zeventienjarige spelmaker, die in eigen land ook wordt vergeleken met zijn idool Lionel Messi, wilde dolgraag naar de La Liga-kampioen, maar hij was te duur voor de Catalanen.