Vlaar ziet reden voor succes van Aston Villa: 'Als je kijkt naar Chelsea...'

Vlaar ziet reden voor succes van Aston Villa: 'Als je kijkt naar Chelsea...'

25-12-2023 15:43
10

Ron Vlaar geniet van de prestaties van Aston Villa. De oud-verdediger ziet dat de club waarvoor drie seizoenen uitkwam aan een uitstekend seizoen bezig is, waarin het derde staat in de Premier League

"Ik had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat ze zo hoog zouden staan bij kerst, maar toen Emery werd aangesteld, dacht ik wel: dit kan wel iets moois opleveren", aldus Vlaar. "Hij maakte met Sevilla al veel indruk en liet ook zijn andere ploegen altijd aantrekkelijk spelen."

"Van Hedwiges Maduro, die met Emery heeft samengewerkt bij Valencia, heb ik weleens gehoord hoe hij te werk gaat en hoe gedreven hij is", vervolgt de 32-voudig international van Oranje. "Ik heb dat beeld vorige maand bevestigd gekregen toen ik te gast was op het trainingscomplex van Villa in aanloop naar de Conference League-wedstrijd tegen AZ in Birmingham. De mensen spreken vol lof over Emery."

Ook ziet Vlaar dat het transferbeleid bij zijn oude club klopt. "Gezien de resultaten van dit seizoen hebben ze de juiste spelers bij elkaar gezet om het spel van Emery uitstekend uit te kunnen voeren. Hij zet ze in hun kracht. Douglas Luiz was tegen AZ echt geweldig. Hij maakte als invaller het verschil. Villa heeft tegenwoordig ook een aardig budget om zulke goede spelers te halen, maar je moet het geld goed investeren. Als je kijkt naar Chelsea, op zo'n manier word je niet succesvol. En ook jongens die al langere tijd bij de club zitten, zie je stappen maken, zoals Ollie Watkins en aanvoerder John McGinn. Ik kijk met veel plezier naar Villa", besluit de voormalig speler van onder meer Feyenoord en AZ.

:fire: 1 :muscle: 1