Video

Paniek in restaurant: rioolwater komt door wc's omhoog voor kerstdiner

25 december 2023 om 13:10 • Aangepast 9 januari om 02:08
nl
Restaurant Het Wapen van Kaatsheuvel stond zondagmiddag voor een groot deel blank. Vlakbij het restaurant aan de Van Haestrechtstraat, onderdeel van vakantiepark EuroParcs, viel een gemaal stil. Daardoor kwam het rioolwater via de wc's naar boven.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De brandweer heeft de slangen inmiddels weer opgerold want al het water is uit pand. Maar het rioolwater stond tot zo'n vijftig centimeter hoogte in één van de eetzalen en in de toiletten. Het pand heeft ook een binnenspeeltuin, daar stond het water op een gegeven moment een meter hoog.

De eerste melding van het water uit de wc's kwam om tien uur binnen bij de hulpdiensten. Even later liep het rioolwater ook het restaurant binnen.

Kerstdiner gaat door
In de zaak zou vanmiddag een kerstlunch zijn maar deze gasten moesten uitwijken naar het Steakhouse, een ander restaurant van het Wapen. Vanavond om vijf uur krijgen ze opnieuw gasten voor het diner, in eerste instantie was er de vrees dat het kerstdiner niet door kon gaan.

De verwachting is nu dat deze mensen gewoon terecht kunnen in het restaurant. Het personeel is druk bezig om alles schoon te krijgen en alle tafels in te dekken. Ook een schoonmaakploeg is hard aan het werk.

Hoe groot de schade is, is niet bekend. De eigenaar en het personeel hebben zich in eerste instantie op de schoonmaak van het restaurant gericht om te zorgen dat het kerstdiner in ieder geval door kan gaan.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!