'Pijnlijk: peperdure Antony werd door United-scouts op 28 miljoen geschat'

'Pijnlijk: peperdure Antony werd door United-scouts op 28 miljoen geschat'

25-12-2023 09:47 Laatste update: 09:51
117

Manchester United is op sportief vlak lange tijd zoekende geweest, blijkt uit een analyse van The Athletic. Het medium zet uiteen waarom Sir Jim Ratcliffe een forse investering heeft gedaan om grip te krijgen op het sportieve beleid.

United communiceerde zondagavond dat Ratcliffe 25 procent van de aandelen van de club heeft gekocht. Met zijn bedrijf INEOS mag Ratcliffe de sportieve lijnen uitzetten. The Athletic schrijft dat het geld bij United de voorbije jaren op de verkeerde manier is uitgegeven en de transfer van Antony is daar het meest sprekende voorbeeld van. De Braziliaan verruilde Ajax in 2022 voor 95 miljoen euro voor United.

De naam van Antony viel voor het eerst op Old Trafford in 2021, toen Ole Gunnar Solskjaer nog manager was. Solskjaer won informatie bij de scoutingafdeling van United en kreeg te horen dat de buitenspeler 28 miljoen euro waard was. Iets meer dan een halfjaar later ging United veel verder voor Antony. The Mancunians herenigden Erik ten Hag en Antony en betaalden Ajax een kleine honderd miljoen euro.

Die transfersom werd goedgekeurd van bovenaf en daar wringt volgens het medium de schoen. Racliffe met INEOS moet in de toekomst een soortgelijke situatie voorkomen.