Blauw oog Icardi zorgt voor ophef in Turkije: '26 camera's, het is beschamend'

Blauw oog Icardi zorgt voor ophef in Turkije: '26 camera's, het is beschamend'

25-12-2023 09:22
47

Mauro Icardi is de hoofdrolspeler in een relletje na afloop van de Turkse topper tussen Fenerbahce en Galatasaray (0-0). Gala steekt zijn frustraties niet onder stoelen of banken en deelt op social media een foto van de spits met een blauw oog.

Icardi hield een blauw oog over aan het duel met Fenerbahce. Volgens Galatasaray het gevolg van een klap van tegenstander Alexander Djiku. De bezoekers vinden het onbegrijpelijk dat er niet werd ingegrepen door de scheidsrechter van dienst of de VAR. 'We delen hier wat door de arbitrage en vanuit de VAR-ruimte niet is opgemerkt ondanks 26 camera's. Het is beschamend. Hopelijk zullen degenen die het Turkse voetbal naar deze staat hebben gebracht zich op een dag schamen', schrijft de club.

Fener laat het er niet bij zitten en komt met een reactie. De thuisploeg vermoedt dat Icardi diens blauwe oog heeft opgelopen na een botsing met de paal. 'Icardi raakte de paal met zijn hoofd en ze zetten hem zo op Instagram om te zeuren om een strafschop. Het typeert Galatasaray. Het is beschamend', klinkt het.

Op basis van doelsaldo blijft Fenerbahce met 44 punten koploper van de Turkse competitie. De club van Hakim Ziyech heeft na zeventien speelrondes evenveel punten verzameld.

Zie hieronder het moment waarop Fenerbahce doelt.