Manchester United schatte waarde Antony maanden voor transfer heel veel lager in

24 december 2023, 21:33
Foto: © Imago

De transfer van Antony naar Manchester United is in een uitgebreide analyse van The Athletic nog eens onder de loep genomen. De Braziliaanse aanvaller maakte anderhalf jaar geleden voor honderd miljoen euro (inclusief variabelen) de overstap van Ajax naar de club van trainer Erik ten Hag. Een aantal maanden daarvoor schatte Manchester United de waarde van Antony een stuk lager in.

Antony werd al in de gaten gehouden door Manchester United toen Ole Gunnar Solskjaer aan het roer stond op Old Trafford. Scouts schatten de waarde van de aanvaller toentertijd in op ongeveer 29 miljoen euro. Met Solskjaer als trainer waagde Manchester United geen poging voor Antony. In november 2021 werd de Noorse trainer ontslagen.

Artikel gaat verder onder video

Toen Ten Hag een half jaar later in dienst trad, maakte Manchester United wel werk van de komst van Antony. Halverwege de transferzomer van 2022 beëindigde Manchester United de gesprekken met Ajax met de boodschap niet meer dan zeventig miljoen euro te willen betalen. In de laatste dagen van de transferperiode, toen in Manchester de wanhoop toenam, kwamen de clubs een transfersom van honderd miljoen euro overeen.

Ook voor andere spelers trok Manchester United de portemonnee wijd open. Zo betaalde de club een stuk meer voor Rasmus Hojlund (een kleine 83 miljoen euro) en Mason Mount (een kleine 69 miljoen euro) dan het aanvankelijk wilde. De transfer van André Onana wordt ook benoemd. De keeper kwam afgelopen zomer voor zo'n 55 miljoen euro over van Internazionale, terwijl hij een jaar daarvoor nog transfervrij bij Ajax had kunnen worden opgepikt.

Antony is mede vanwege zijn transfersom één van de meest bekritiseerde spelers van Manchester United. Tot nu toe maakt hij de verwachtingen die bij zo'n prijskaartje horen niet waar. Zijn teller staat na 63 wedstrijden op slechts acht doelpunten en drie assists. Dit seizoen was hij bij geen enkel doelpunt direct betrokken.

Gaat Antony het nog waarmaken bij Manchester United?

Laden...
734 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Antony's carrière eindigt snel bij een Sao Paulo op de bank of misschien in de MLS.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En dan toch 100 milj voor hem over hebben das wel tob beleid ha ha .

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Lekker toch Zeeuwke, poen is poen en met ManU in dit geval, hoef je financieel geen medelijden hebben. Zij hadden naast Antony meer dan een half miljard aan miskopen gedaan en hun TD of wie het ook is wil in elk geval 3 van die spelers in Duitsland verkopen, nee Ajax deed het goed met de verkoop van Antony, nu Hato nog voor minstens 40 miljoen, of meer verkopen. Als het kan ook nog Bergwijn, Brobbey, Taylor en Berghuis, Sutalo, Medic, Sosa, Tahirovic, Forbs verkopen dan vloeit er weer Euri in de kas en kan Ajax misschien weer betere spelers er voor kopen en kan dan weer meedoen aan de top.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zeker alleen jammer dat er zo met die 100 milj is omgegaan !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ja, gedane zaken nemen geen keer en het was geen opzet, maar naïviteit en goedgelovigheid van de verantwoordelijken binnen Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen