Links Rotterdam gaat inwoners leren fietsen

24 December 2023, 12:58 uur
Politiek
mainImage
Gemeente Rotterdam
Tak

De fietsstimulering in Rotterdam houdt onverminderd aan. Het stadsbestuur gaat geld uittrekken voor fietslessen. Allemaal ten bate van het terugdringen van de auto, welk beleid in 2018 door GroenLinks werd ingezet en door de helft van het huidige stadsbestuur (D66 en VVD) wordt voortgezet. Leefbaar en Denk hebben die slag bij de coalitieformatie volkomen verloren. Dat ziet men dagelijks terug op de ’s Gravendijkwal en de Pleinweg. Op de aanrijroutes naar twee ziekenhuizen staat het autoverkeer al vier jaar vast.

Komend voorjaar voegt het stadsbestuur in navolging van alle eerdere maatregelen in het kader van het autoluwer maken de allernieuwste toe onder de titel: ‘’Op de fiets moet je het leren.’’ De opdracht dateert uit 2021 en is afkomstig van de toen zittende coalitiepartijen D66, PvdA en CDA – vertegenwoordigd door drie fietsende raadsleden: Van Wifferen, Seegers-Hoogendoorn en Tak. Die laatste fietser keert trouwens in januari weer in de raad terug. (*)

De fietslessencampagne moet een boost gaan geven aan de doelen van het uitvoeringsprogramma van de Fietskoers 2025. Daar horen via andere opdrachten ook duurzame fysieke aanpassingen in de Rotterdamse fietsinfrastructuur bij, die aantoonbaar onbelemmerd doorfietsen mogelijk moeten maken via snelfietspaden.  

(*) Dennis Tak vervangt in de fractie van de PvdA de uit de politiek vertrekkende Richard Moti.