De Jong kocht 'vier of vijf' Porsches: 'Raakte ze aan de straatstenen niet kwijt!'

De Jong kocht 'vier of vijf' Porsches: 'Raakte ze aan de straatstenen niet kwijt!'

24-12-2023 09:55
43

Henk de Jong heeft met het overwinnen van zijn ziekte naar eigen zeggen 'voor de tweede keer de staatsloterij gewonnen'. In zijn jonge jaren won de 60-jarige De Jong overigens écht een grote geldsom, maar daar ging hij niet zo verstandig mee om.

In maart van 2023 werd De Jong succesvol geopereerd aan de cyste in zijn hersenen, die de voetbalman maanden aan het bed gekluisterd hield. De trainer van Cambuur vergelijkt het met het winnen van de Staatsloterij, die hij op jonge leeftijd écht won. 

Op zijn 24ste kocht De Jong namelijk een lot van de Staatsloterij. Het nummer weet hij nog uit zijn hoofd, vertelt hij aan de NOS. Lot 0001978 was 35 jaar geleden namelijk goed voor 100.000 gulden. Dat moest gevierd worden, dus gaf De Jong in het plaatselijke café de hele avond rondjes. De totale schade? 1200 gulden. Daarna kocht hij vier tweedehands Porsches. 

"Het kunnen er ook vijf zijn geweest, dat weet ik niet meer precies. Ik dacht ze met dikke winst door te kunnen verkopen, maar ik raakte ze aan de straatstenen niet kwijt!" Spijt van zijn koopdrang heeft hij niet, al vraagt hij zich wel af of hij de centen niet beter had kunnen besteden. "Van dat geld kon ik destijds twee pandjes kopen in Groningen. Als ik dat had gedaan, was ik nu binnen geweest."