Boadu in verband gebracht met Feyenoord: 'De connectie met Slot en Stengs...'

Boadu in verband gebracht met Feyenoord: 'De connectie met Slot en Stengs...'

23-12-2023 21:28 Laatste update: 21:44
116

Feyenoord-trainer Arne Slot sluit niet uit dat de Rotterdammers in januari de transfermarkt op gaan. Door de Afrika Cup en de Azië Cup mist de Stadionclub na de winterstop vier spelers. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, worden potentiële kandidaten genoemd.

In januari kan Feyenoord niet beschikken over Yankuba Minteh (Gambia), Ramiz Zerrouki (Algerije), Ayase Ueda (Japan) en Alireza Jahanbakhsh (Iran). Slot gaf onlangs aan dat Feyenoord zich orienteert op de transfermarkt, maar dat een mogelijke nieuweling er wel meteen moet staan en dat er geen tijd is om eerst te wennen en aan te passen. "Het is in dat geval logisch om te zoeken naar spelers die ze al uitgebreid gescout hebben of spelers die ze al geprobeerd hebben te halen", zegt adjunct-hoofdredacteur Ruben Winkels.

"Of spelers die ze al in huis hebben gehad, zoals Reiss Nelson", klinkt het. "Die heeft het goed gedaan bij Feyenoord en hij is geen basisspeler bij Arsenal." Een andere naam die geopperd wordt is Myron Boadu, die op een zijspoor is beland bij AS Monaco. "Vanwege de connectie met Slot (ze werkten samen bij AZ, red.) en Stengs. Voor de vleugels is Million Manhoef interessant."

Manhoef moet mogelijk verkocht worden door Vitesse, dat financieel in een noodlijdende situatie zit. "Hem kan je voor weinig geld ophalen. Vitesse zit niet in de luxepositie om veel voor hem te vragen." Tot slot valt de naam van Noah Ohio, die recent indruk maakte bij Jong Oranje. "Hij staat bovenaan mijn lijst", zegt Winkels. "Hij speelt bij Standard Luik, maar komt daar weinig in actie. Hij zal daar vast niet tevreden zijn."

Hoofdredacteur Dennie van Laar denkt dat Sydney van Hooijdonk, actief bij Bologna, goed bij Feyenoord past als back-up van Santiago Gimenez. "Ik zie dat vooral als financieel haalbaar, in een huurdeal. Door een tijdelijk vertrek van Ueda heb je een extra speler nodig die in de punt kan spelen. Ik zie het als een perfecte move", stelt hij. "Een halfjaar huren en een optie tot koop meenemen in de deal, voor als het echt goed bevalt. Dan heb je bij een eventueel vertrek van Gimenez direct een vervanger achter de hand. Hij heeft eerder in de Eredivisie laten zien makkelijk het net te vinden."

Bekijk hieronder de hele aflevering van #DoneDeal, waar naast Feyenoord uitgebreid gesproken wordt over de mogelijke vertrekkers bij Ajax, een aanstaande concurrent voor Frenkie de Jong bij FC Barcelona en de Afrika Cup. Daarnaast bellen de mannen met Yanic Wildschut!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)