Laatste inkopen voor Kerst: 'Je moet niet opgefokt de winkel binnen komen'

20231223-Kerstinkopen
Winkelend publiek in Hoogeveen © RTV Drenthe
Het is alle hens aan dek bij de supermarkten. Albert Heijn verwacht dat het vandaag de drukste dag van het jaar is vanwege alle klanten die kerstboodschappen doen. Ook in Drenthe is het volle bak in supermarkt en worden de laatste kerstcadeaus gekocht.
De parkeerplaats in Gieten staat van hoek tot hoek vol met geparkeerd blik. In de supermarkten en winkels rond de Stationsstraat loopt het vol met last-minute shoppers. Volgens supermarkteigenaar Jan Abbas uit Gieten is even snel een boodschapje doen er niet meer bij. "Nee, dat gaat echt niet lukken. Je moet niet opgefokt de winkel binnen komen want dan gaat het echt mis. Dus lekker rustig blijven en veel dingen zijn gewoon goed op voorraad; geen enkel probleem."
Ook langs de cascade in het centrum van Hoogeveen trotseert het winkelend publiek met volle tassen de regen en de wind. Iedereen viert Kerst anders. De een gaat lekker wandelen, de ander zit met familie. Waar de een iemand moet missen krijgt een ander juist bezoek uit het buitenland.
Meer zien hoe Drenthe zich opmaakt voor de feestdagen? Bekijk de video
Last-minute kerstaankopen doen in Gieten en Hoogeveen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.