Ethereum
Ethereum

Grote beweging in aankomst voor Ethereum: 200.000 ETH naar crypto beurzen gestuurd

De afgelopen 2 weken is het rustig omtrent Ethereum (ETH) waarbij de koers vooral zijwaarts beweegt. Volgens crypto analist Ali Martinez gaat hier verandering in komen. Recent on-chain data wijst namelijk op een toenemende volatiliteit voor Ethereum. Opvallend is dat er in slechts vier dagen tijd een aanzienlijke hoeveelheid van 200.000 ETH, met een geschatte waarde van meer dan 450 miljoen dollar, naar beurzen is overgemaakt.

Martinez’s analyse is voornamelijk gebaseerd op de ‘Balance on Exchanges’-metriek. Deze indicator volgt de totale hoeveelheid van een specifieke cryptocurrency, in dit geval Ethereum, die beschikbaar is op gecentraliseerde beurzen. Het overbrengen van grote volumes van een cryptocurrency naar beurzen wordt vaak geïnterpreteerd als een signaal dat investeerders mogelijk van plan zijn om hun bezittingen te verkopen. Deze ontwikkeling is een belangrijk signaal voor investeerders om mogelijk hun risicotolerantie te heroverwegen, aangezien het verschuiven van grote hoeveelheden Ethereum naar beurzen kan wijzen op een aankomende verhoogde marktvolatiliteit.

Gevolgen voor de Ethereum koers

Ondanks deze recente ontwikkelingen is er tot op heden nog geen significante impact zichtbaar op de koers van Ethereum (ETH). Op het moment van schrijven handelt 1 Ether token rond een prijs van $2.286, met een relatief bescheiden daling van slechts 0,9% in de afgelopen 24 uur. Voor houders van Ethereum blijft het echter cruciaal om de markt de komende tijd nauwlettend te volgen, gezien de potentiële volatiliteit die deze recente verplaatsingen van middelen kunnen veroorzaken.

Uitstel Ethereum ETF

Er is nog ander nieuws te melden. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing over een Ethereum exchange-traded fund (ETF) uitgesteld tot mei 2024.

Parallel aan deze ontwikkeling, is er optimisme onder ETF-experts van Bloomberg over de toekomst van Bitcoin. Zij voorspellen dat een Spot Bitcoin ETF mogelijk al voor 10 januari 2024 goedkeuring kan ontvangen, met een aanzienlijke kans van 90%. Deze verwachtingen lijken hun weerslag te vinden op de cryptomarkt. In de afgelopen zes maanden heeft de Bitcoin koers een indrukwekkende stijging van meer dan 44% doorgemaakt, terwijl Ethereum eveneens een solide groei liet zien met een stijging van 16%.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC