Van Nistelrooij onthult reden voor PSV-vertrek: 'Grens was bereikt'

Van Nistelrooij onthult reden voor PSV-vertrek: 'Grens was bereikt'

23-12-2023 12:15 Laatste update: 13:28
253

Ruud van Nistelrooij laat zich voor het eerst uit over zijn vertrek bij PSV. De 47-jarige trainer bevestigt in een interview met de Volkskrant dat een gebrek aan steun de reden was om op te stappen.

"Het voelde krachtig, dat ik het lef had om dicht bij mezelf te blijven", stelt Van Nistelrooij in gesprek met de krant. "Voor mij was het logisch. Als de grens is bereikt, houdt het op voor mij."

Volgens de voormalig topspits bleef een sterk signaal uit toen het onrustig was bij de club. "Ja. Ik heb duidelijk te weinig steun gevoeld. Dat gevoel heb ik thuis besproken met Leontien en de kinderen. Gesproken met mijn broer, met een vriend, met zaakwaarnemer Rodger Linse, met mentor Guus Hiddink. Iedereen was het met me eens. Uiteindelijk kon ik niet verder, op deze manier."

De spelers van PSV, van wie sommige klaagden bij de directie, verwijt Van Nistelrooij weinig. "Nee. Op elke werkvloer stappen mensen naar de baas. Als je dan maar onvoorwaardelijke steun krijgt van bovenaf. Zo van: schaal gewonnen, overwinterd in Europa met dertien punten. Beker gewonnen. Tweede in de competitie. Doorbouwen. We staan er beter voor dan toen we begonnen. That’s it." 

Het vertrek viel hem zwaar. "Ik had graag die stappen met PSV willen meemaken. Maar ik ben heel trots op wat we hebben bereikt." Hij is ook blij voor opvolger Peter Bosz. "Ik ben gewoon blij dat Peter het geweldig doet, dat hij heeft kunnen doorbouwen op het fundament, met de aankopen. Ik was al in een traject over nieuwe spelers. In maart, april is met Stewart al gesproken over Dest, Lang en Pepi. Peter levert fantastisch werk, met honderd procent resultaat."

Voor Van Nistelrooij ontbrak het evenwel aan de juiste voorwaarden. "Het is enigszins tragisch, maar juist dat vertrouwen is een kernwaarde. Soms zijn dingen duidelijk genoeg. Dan ga je door, met trots, omdat je voor bepaalde waarden staat, omdat ik de club verder heb mogen helpen. En met verdriet, omdat ik niet meer de trainer van PSV ben. Want dat verdriet zit daaronder", besluit hij.