PvdA terug in het kabinet en de zelfgemaakte bom bij Jesse Klaver (geenstijl.nl)


Op GeenStijl wisselen nieuwsfeiten, schandelijke onthullingen en journalistiek onderzoek elkaar af met luchtige onderwerpen en prettig gestoorde onzin. ...

door Inter in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 6
  • 1057x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die krengen van Geenstijl zijn niet eens in staat om hun wonden te likken. Als een valse hond meteen in de aanval....

28
1 Liwwie

Het nieuw kabinet is bij voorbaat al gedoemd te mislukken drie of vier met zichzelf ingenomen haantjes dat kan nooit goed gaan.

7
2 welofniet

** gebruiker verwijderd **

De druiven zijn zuur voor GS...

3 ---deleteduser---

Hier trapt Asscher echt niet in. Het wordt de Christen Unie. Een ander alternatief is dat Rutte een mooi baantje in Brussel krijgt en dan heeft mevrouw Hennis een vrijbrief om met Wilders in zee te gaan en zij wordt minister-president,

5
4 Kees van Barneveld

Groen Links komt niet in de regering. Groen Links is oppositie en blijft dat ook.

6
5 Recovery Mode

Net als Bas Paternotte zie ik liever de PvdA meeregeren dan de populisten van GL.

9
6 JackKropotkin

* Verwijderd door de redactie *

7 Captain Hero

Jesse Klaver kan beter i.p.v regeren Robert ten Brink opvolgen in all you need is love.

8
8 welofniet

** gebruiker verwijderd **

@7
wie jankt er nu?

9 ---deleteduser---

Poster is wel helemaal een linkse,zoals je hem verwacht bij het niet hun zin kunnen door drammen ! Yasser klaver staat er wel leuk op dat wel weer !

6
10 Moskowfiets

Nou... als PvdA in de regering gaat, dan ehm... kan Spekman misschien wel in de raad van commissarissen bij Shell. Of ABN natuurlijk.

4
11 lieveschat

@9

Jij wel een beetje, want je trapt er met je grote voeten weer in door te reageren.

3
12 Suwelding

@6 Bas Paternotte en u lopen een dag achter. Het PvdA-congres dat gisteren is bijeengeroepen heeft deelname aan zowel een rechtse als een linkse coalitie uitgesloten.

U kunt gewoon uw horloge gelijk zetten maar Bas Paternotte moet als journalist toch maar eens een andere baan gaan zoeken.

0
13 Hollander1967

@7
Kort en krachtig: +++

1
14 Jan met de korte achterlul

Links extremisten...dat past tegenwoordig wel bij een groot deel van die linkse clubjes....raar maar waar.

6
15 MeesterHiddemaweetooknietalles

@13 Kom, kom, wat positiever. Bij sommige types is het betere knip en plakwerk van groot belang bij rouwverwerking. Geert was al met een zelfde soort rouwverwerking bezig toen hij Pechthold ging photoshoppen.

3
16 Trompetsignaal

@13 In @6 schrijf ik wat ik liever zie, net als JFK liever niet met de VVD regeert. Een uitspraak van een partijcongres kan best aan de kant worden geschoven hoor, zeker 'in het landsbelang' en dat landsbelang is absoluut niet gebaat bij de populistische dominees van GL.

2
17 JackKropotkin

@17 U rijdt in een dikke BMW die met rokende uitlaten om 7.00 in de file staat.?

6
18 jantje van leiden

@18

Of misschien een niet goed geïsoleerd huis en geen elektrische auto net zoals Jesse Klaver ook niet heeft.

0
19 Suwelding

Wat mij betreft mag de PvdA ook meedoen
Maar ik begrijp ook dat ze daar momenteel even geen zin in hebben

6
20 Rinze

@17 De PvdA bonzen vonden nog steeds dat ze het de afgelopen 4,5 jaar goed hadden gedaan. Ze begrepen niet dat de kiezer hen zo had afgestraft. Zij hebben zich toch gedragen als een goed staatsman in het landsbelang. Hoe kan het dan dat ze zoveel verloren? De peilingen wezen al jaren die kant op evenals de raads- en statenverkiezingen.

Dat heeft het PvdA congres gisteren gecorrigeerd. Dat gaat die partij niet opzij zetten 'in het VVD-belang'. VVD-ers spreken altijd maar over 'landsbelang' maar feitelijk is het altijd VVD-belang. Alle partijen die de afgelopen 30 jaar een coalitie met de VVD hebben gevormd, zijn in daaropvolgende raads- staten- en parlementsverkiezingen keihard afgestraft.

Ik hoop dat die boodschap maar eens een keer doordringt tot die partijen. Ik wil nieuwe verkiezingen, zonder Turkije-rel-manipulatie.

2
21 Hollander1967

@21 ik wil het eeuwige leven
Gaat ook niet gebeuren

5
22 Rinze

@22 Dat heeft u m.i. al. Alleen niet in de huidige vorm.

1
23 Hollander1967

@21 Bij de volgende verkiezingen mag je je stem weer uitbrengen.
Tot die tijd, over een jaar of 4, mag je je mooi neerleggen bij de stem van het Volk.

5
24 KnuppelInHetHoenderhok

Mooi als de VVD de hand rijkt aan de PvdA, het Ministerie van Financiën is een mooie post, kan de PvdA gewoon meedoen in het landsbelang, Lodewijk herstellen in de kamer, Jeroen samen met D66 en CDA de klus uitbouwen om Nederland te laten groeien/ bloeien.

5
25 Recovery Mode

* Verwijderd door de redactie *

26 Captain Hero

Grappig eigenlijk. De informatie fase voor een nieuw te vormen coalitie is nog niet begonnen, maar een aantal mensen lijkt al precies te weten wie er in het kabinet komen... vermakelijk gewoon.

1
27 TedjeR

@26 Niets is in beton gegoten.

In spanje hebben ze het ook een keertje over moeten doen nadat ze in december 2015 een verenigbare volksvertegenwoordiging hadden gekozen. Dat kan hier ook.

Maar je kunt natuurlijk ook met 1 zetel meerderheid gaan regeren met de CU. Dan moet je eerst VVD en D66 nog wel laten afzien van hun 'voltooid leven'-standpunt en dan zal de CU sociaal economisch wat water bij de wijn moeten doen. Ofwel ook dat wordt een regeerdakkoord waarin dingen onmogelijk worden gemaakt.

Wanneer Rutte opstapt en Zijlstra en Schippers de PVV niet meer uitsluiten, heb je wel hele andere verhoudingen maar ook dan zijn er nieuwe verkiezingen nodig want D66 gaat niet met de PVV regeren.

Dus zo vast als u het stelt, is het zeker niet.

0
28 Hollander1967

@15

Links extremisten.... lachuh!! Logisch als lieden zoals jij steeds extreem rechtser worden. VVD moet dan haast wel tegen het extreem linkse aanschurken zodat als link van VVD automatisch extreem links is.....

Ergo, jouw aanduiding van extreem links zegt meer van jou dan van daadwerkelijk extreem links....

6
29 Liwwie

Helemaal eens met Bas Paternotte. Géén GL. Graag de PvdA terug mét Dijsselbloem!

6
30 Mrs. K

VVD-CDA-PVV here we come.

6
31 Robot

Nou... PvdA mee in de regering is natuurlijk ook geen slechte keus.
Het kan wel denk ik.

1
32 lieveschat

@5 Laten we het hopen.

2
33 Interessant

@32 ,

Heeft geen zin. PvdA moet weer oppositie voeren om het vertrouwen te kunnen herwinnen. Dat weet Asscher ook dondersgoed.

0
34 Robot

@31 geheimpje verklappen? Gaat niet gebeuren..... en terecht.

1
35 Bert1607

@35 ,

Ik weet t niet. D66 en CDA al helemaal hebben geen zin om de volgende PvdA te worden. Dus hoeveel gaat Rutte pikken van wellicht ook nog een derde partij. Is ie eerder klaar met VVD, CDA en PVV.

Zo klaar met de centen verdelen en zo klaar met de immigratie aanpakken.

Maar we gaan het zien. Zelf zie ik ook meer balans in VVD, CDA en D66. Maar goed, als je de hele dag tussen neoliberalen zit maak je wel eens wat persoonlijkheden mee.

2
36 Robot

Een land besturen is gewoon iets anders een ideologie achterna jagen. De ideologische keuze lijkt me ondergeschikt aan een stabiele regering die voortvarend besluiten neemt.
.
Dus je moet mensen hebben die persoonlijke ideologie in de ijskast kunnen zetten. Nah.. ja... de PvdA heeft laten zien dat ze dat kan. Bij het CDA zit risico factor Pieter Omzigt. Dan krijg je VVD-CDA-D66-PvdA. GL heeft misschien onrealistische ideeën. Als Trump inderdaad zegt we gaan ISIS opruimen en dan moeten wij hier daar een debat met GL over gaan voeren? Of veel bedrijven hebben het redelijk zwaar en dan komt GL populistisch de belastingen verhogen? Het kan wel... maar dan zouden ze wel wat moeten inbinden. Mja... ik weet het ook niet. GL kan, maar PvdA zeer zeker ook. Of PvdA en CU... Nou ja... ze hebben nog wel wat uit te zoeken.

0
37 lieveschat

@36 dat experiment is al geweest... en is volledig mislukt. Een ezel stoot zich in het algemeen .....
Dus nee, ik zie dat zeker niet gebeuren, ook niet gezien de uitspraken van zowel VVD als CDA. De kans dat de CU zich gaat aansluiten schat ik heel groot. Grote struikelpunt daarin is D66 ivm ethische kwesties zoals levenseinde enzo. CU speelt het spel tot nu toe goed.... als laatste aanschuiven maakt je eisen sterker. We gaan het zien. Maar PVV..... neuh.... geloof dat totaal niet.

0
38 Bert1607

@32 Een partij die aan de verkiezingen meedoet moet ook regeringsverantwoordelijkheid willen nemen , dat verwachten hun kiezers ook anders hadden ze wel op een andere partij gestemd

0
39 wijs

@38 ,

Wellicht wellicht. Maar goed, Rutte heeft al met de PVV geregeert, en liegt alles bij mekaar en beloofd van alles, toch hebben we Rutte 3. Het moet toch eens inzakken dat de gemiddelde neoliberaal het geen zak uitmaakt op welke manier zijn centen veilig blijven.

Maar we gaan het zien, Buma heeft zich uit de sores moeten werken, daarom boterde het vier jaar lang niet tussen Rutte en Buma. Rutte noemde hem een kleuter die alleen maar nee zei. Ik zie Buma er niet voor aan the whipping boy te zijn van Rutte.

Iedereen spreekt al van de coalitie VVD, D66, CDA aangevuld door CU of GL. In Den Haag spreken ze echter van een complexe formatie. Dan weet ik genoeg met dat soort retorische slagen om de arm.

3
40 Robot

@36 Ideologisch zou het misschien wat zijn, al zijn er natuurlijk de nodige punten als integratie, EU, AOW etcetera. Maar het grote obstakel is natuurlijk Rutte/Buma versus Wilders. Dat gaat nooit wat worden joh. Dat komt Rutte nooit meer te boven.

Ik hoop dat de CU aansluit bij VVD/CDA/D66. Misschien dat de medisch-ethische kwesties buiten het regeerakkoord gehouden kunnen worden, als compromis om de CU mee aan boord te krijgen.

0
41 Yisrael

@40 dat ben ik helemaal met je eens. Alleen denk ik dat in zee gaan met de PVV té veel gezichtsverlies zou opleveren voor zowel VVD als CDA. Het zou me niet eens verbazen dat, als alles vastloopt (de complexe formatie) alsnog de PvdA uit de hoge hoed wordt getoverd. Met natuurlijk mooie beloften voor het eerste jaar. We gaan afwachten... interessant vind ik het in elk geval wél

0
42 Bert1607

@41 ,

We gaan het zien. In principe is Rutte een regering met WIlders natuurlijk al te boven gekomen, als winnaar zelfs. Buma zal wel lastiger worden gok ik. Het is natuurlijk het meest logische dat het VVD, CDA, D66 gaat worden.

Maar ik denk dan aan een dwarsliggende CDA of D66. In de PVV heb je een coallitie partner die weinig fout kan doen voor zijn achterban. Dat is echt wel verleidelijk als zaken stroef verlopen. Rutte maakt er wel een leuk verhaal van onder het mom dat het land zo niet geregeerd kan worden.

1
43 Robot

gewoon bier en popcorn dr bij.... en afwachten question We hebben nog wel een paar weken... maanden ....

0
44 Bert1607

@43 De PVV kan in regeringsdeelname alleen maar alles fout doen voor de achterban want concessies zullen ze nooit accepteren.

4
45 Violier

Geen extreem linkse groenburocraten in het kabinet zou een plusje zijn.

2
46 Phiteceen

@42 ,

Jawel, maar zoiets als gezichtsverlies, dat is een links gedachtegoed. Ter illustratie, en nu charcheer ik. Ik zit op 90k per jaar. Als jij je zorg niet kunt betalen, zeg ik, dan had je tien jaar geleden maar aan je toekomst moeten denken. Carriereswtich, meer groente eten. Zelfredzaamheid heet dat. Er zitten echt fundamentele verschillen tussen de rechtse en linkse manier van problemen oplossen en dat zie je in alle beleid terug. Van sociale vangnet tot werk en wonen. En tja, zoals ik al zei. Rutte heeft al geregeerd met Wilders, dat interesseert duidelijk niet genoeg mensen. Sterker, dat leverde hem 41 zetels op. Tis gewoon business voor de VVD achterban.

Ik zal je eerlijk zeggen, ik had graag de PVV als grootste gezien. Die kon in mijn optiek als enige met grof geschut tegen het neoliberale en globalisering vechten met om te beginnen een bom onder de EU. Nu dat niet gebeurd is komt de verstopte neoliberaal weer in me naar boven. Ik zie weer niks anders als verdwaalde studenten die midden stemmen en niet snappen dat ze mijn bankrekening helpen en linkse onrendabelen die willen dat ik voor hun hobby's betaal. En de gemiddelde mensen waar ik tussen loop op een dag zijn lang niet zo sympatiek als ik.

4
47 Robot

@45 ,

Ik denk dat je zult zien dat de PVV voor achterban bijna niks verkeerd kan doen.

2
48 Robot

@48 Ik denk dat je dat verkeerd ziet. Ik ken aardig wat PVV-stemmers en ik weet waarom ze PVV stemmen. Die schrikken zich dood als de PVV in een regeringsdeelname ineens water bij de wijn gaan doen.

3
49 Violier

@49 ,

Op welke punten?

1
50 Robot

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen vragen zich af wat er met het gezicht van Sarah van Soelen is gebeurd

Je zal toch zo rondlopen als siliconen kip met eendenlippen, zou ze ook een schaamlippencorrectie ondergaan hebben?Wat een koe....

zojuist geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Kan het niet over Rob en de Russen gaan? Nogal off topic....

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Kinderen verwekt met sperma dat Belgische student doneerde voor onderzoek

Nee, niet helemaal, ik word ook ten dele mijn bijdrage aan fokbelasting(kinderbijslag) meebetalen....

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@3 Nee, mijn brave vriend, ik ben al geweest, en het was een waar feest, met sonkran (waterfeest) krijg je namelijk geld toe. Hoe is het nu me...

8 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

21st Century Guy
Halsema: discussie over verbod hoofddoek voor boa ’seksistisch’

@5 Nee , ze is juist consistent, ze ziet het liefst vrouwen zonder hoofddoek dus ook de islamitische , maar tegelijkertijd erkent ze dat mensen ...

8 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Dus die buurtbewoners zoeken geen verbinding maar willen dat die dame hier naar toe gaat:https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20240418_62445...

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Op dit gebied kunnen we die analoge bende niet met gelijke munt terugbetalen. Het is ook ongelofelijk dat er nog steeds ambassades in Europa zi...

11 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Reconquista
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@24Als je over mentaliteit wil gaan zagen dan ga maar eens in de AZC's kijken wat voor een mentaliteit daar rondloopt. ...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
De onbekende titels van de koning: Markies van Veere

https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem-Alexander_der_Nederlanden...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@24Dat hoeft ook niet want wij solliciteren daar ook niet, dus daar hoeft ook niemand over na te denken.Heb jij je trouwens al wèl aangemel...

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Foreigner XxxHoker PornXvideos ChinesFatal.commodelPlayboy Centerfold PicturesFacesitting Fart AnimationKajal Agarwal PronAnal Sex BfGame Of ThronespornExorcist PornIndian SexxiVillage Sexy BfKeflapornChad WhitePussy MemeAy Papi LatinaCsct-011日本 色情Porn CelebritesRet XxxArad Winwin PornGlory Hole LocationsThailand Massage PornMio KimijimaIndian Girl HandjobGangbangsxxxBeefarmr LeakBig Booty Blonde PornAlainpantyhoseBulgingsenpaiHow To Download Porn VideosPunjabi FuddiHand FuckSister Help XxxAsian Naked MassageDeep Throat PieBbw Mom Son PornCurvy Teen NudeKenda Wilkinson NudeChubbyblowjobFutanari FurriesSeduce XnxxH动画Salma Hayek SexsceneBelle DelphineonlyfansBig Boobs Bhabi SexFootjob PronClub Da PunhetaPorn Star SunnyHot Sexi Hd VideoWyylde RencontreLana AnaliseLezey ZenSexy Nanga SceneKailani Kai CreampieEbony DidloFree Hd PoornBlow Job In PartyHentai WifePamela Anderson NudesBest Sensual PornAlix Lynx MassageChodte HueHollywood NakedAbella Danger DeepthroatXnxx DownledTeenporn SisterGorepornoMilf ToesPorn Big Hero 6Selena Gomez Nude PhotosOdishasexvideoJust The Tip GifYoung Homemade PornJaki SenpaiKatanah Tease4some Sex VideosIndian Sex Scene PornAlura Jenson CreampieNancy A LesbianYespornplease.comMilk Aunty Sex寸止Milla Jovovich SexSunny Leone LatestRitika SexBhabhi Ka RepHannah Owo Sex TapeLezsexKatey Cuoco NudeIdian Porn HubMabel May XxxAtkgrilfriendGirlsdopoenBadhoe ComLicking Her成人导航سكس تنميAriel RebbelPolice XnxxWeb Series Sex VideoPorn Marathi VideoEmoji Movie PornSarah Cameron NakedStarryfawnnLasy FyreInside PussyOfficiallyblahgigiGirlsofdesireCelebrity Rule 34PlanetsuzeFree Porn CastingSlim Thick Ebony PornHailey Baldwin NudeEnormous CockKaylee PornAshley Graham BoobsFemdom CumeatPussy Grinding LesbianTelugu Girls Nude PicsNipple Sucking XxxManipuri Porn VideoWwe Xxx PornTrashy BonersDemonic PornLesbains Sucking BoobsTyga LeakedAsain Blow JobsWww India Sex VideosOdia Sax Vidioಕನ್ನಡ ಬಿಎಫ್Erolabs4chansXmoviesforBdsm StotiesStrawberrytabby NudesDoly Parton NakedPussy Licking PhotosAmanda Cerny PornNew Mom And Son Xxx VideoPost Op Transgender PornShikkoku No ShagaBokep LunamayaIndian Female NudeXxx Video SanyleoneBrazzersmetwork亚洲gv321sexchat ComIndian Aunty Sex XxxBanglaxxc