Nikolai Patrushev en Wagnerbaas Prigozjin.
Volledig scherm
Nikolai Patrushev en Wagnerbaas Prigozjin. © ANP / EPA / AFP

“Bom geplaatst onder vliegtuigvleugel: Wagnerbaas vermoord op bevel van hoofd van Russische Veiligheidsraad”

Officieel kwam Jevgeni Prigozjin om bij een tragisch vliegtuigongeluk. Het Kremlin heeft altijd alle betrokkenheid ontkend. Maar op basis van informatie van westerse veiligheidsdiensten en een Russische inlichtingenofficier schrijft ‘The Wall Street Journal’ dat de moord op de Wagnerbaas werd bevolen door Nikolai Patrusjev, een nauwe bondgenoot van president Vladimir Poetin en het hoofd van de Russische Veiligheidsraad.

14 reacties

  • Ivan Gobyn

    4 maanden geleden
    Hoeveel onschuldigen zijn hierin betrokken?
  • Moehmena Rahous

    4 maanden geleden
    Oude alfamannetjes die elkaar afmaken en jonge mannetjes gebruiken op zoek naar nieuw territorium...
  • Patrick Vergoosen

    4 maanden geleden
    Je gaat een bom heus niet even onder een vleugel vastplakken met een stukje tape. Als je het netjes tegen de structuur van de vleugel kan plaatsen, en dus in de wheelbay, dan ziet de piloot dat niet bij zijn inspectie en tref je meteen de vleugel op zijn zwakste plaats. Je hoort niet vaak dat een vleugel in volle vlucht “afbreekt”, dat moeten zelfs de doemdenkers toegeven. Of Putin zo’n actie zou goedkeuren? Wie durft daaraan te twijfelen???
  • tine devroye

    4 maanden geleden
    "de veiligheidsraad" een vreemde term voor een land met Baas die vooral oorlog wil voeren. Enfin, euh, deze raad werkt enkel voor de grote Baas zn veiligheid zeker? (zal ik maar zelf nie gaan vragen..)
  • Evan De Jongh

    4 maanden geleden
    Was toch al gezegd dat de bemanning moest wachten omdat er eerst een inspectie door "luchthaven personeel" moest gebeuren van het vliegtuig? Die stewardess die ook is omgekomen had dit tegen haar familie verteld. Precies dat die mannen van Wagner met een granaat gaan spelen in een vliegtuig, die moesten gewoon dood zodat ze Wagner bij het "gewone" Russische leger konden voegen en de baas zijn opbrengsten van Afrika naar de staat zouden gaan.