Video's en foto's tonen Vincent Van Quickenborne op een feestje waarop hij zijn eigen coronaregels schond.
Volledig scherm
PREMIUM
Video's en foto's tonen Vincent Van Quickenborne op een feestje waarop hij zijn eigen coronaregels schond. © RV

EXCLUSIEF. Foto’s en videobeelden tonen: voormalig justitieminister Van Quickenborne overtrad in 2021 eigen coronaregels op afterparty Kamping Kitsch

Vincent Van Quickenborne (Open Vld) overtrad in de zomer van 2021 als minister van Justitie zijn eigen coronaregels op een omstreden feestje. Dat blijkt uit getuigenissen, videobeelden en foto’s die onze redactie in handen kreeg. De feiten spelen zich af 10 dagen voor een grote versoepeling van de coronaregels, maar zijn opmerkelijk omdat Van Quickenborne toen als minister van Justitie net instond voor de handhaving van diezelfde regels. Van Quickenborne reageert: “Ik heb een inschattingsfout gemaakt”

110 reacties

  • Bart Rigauts

    4 maanden geleden
    maar mannekes toch. ik ben geen open VLD stemmer, maar dit is toch uit de pot gerukt. Als we heel Vlaanderen aan een leugendetector hangen, denk ik dat 95% van de Vlamingen de Corona regels niet heeft nageleefd. Kijk eerst naar uzelf voordat je een ander veroordeeld!!!
  • Karim Fezoua

    4 maanden geleden
    Die man heeft nogal veel inschattingsfouten in zijn leven gemaakt, zou je kunnen denken. Wie zich destijds niet aan de coronaregels hield kreeg een GAS-boete. Zat je in groep met één persoon teveel, boete. Erger nog in het prille begin van de crisis : zat je op je ééntje op een bank : boete. Zat je alleen te vissen aan de vaart : boete! Het niet dragen van een masker in buitenlucht... boete! Ik vind dat al wie een boete kreeg in de coronaperiode dat die zou moeten worden terugbetaald!
  • Patricia Marischal

    4 maanden geleden
    inschattingsfout... terwijl de burger thuis moest blijven en anderen die inschattingsfourten maakten heel wat boetes moesten betalen. Lijkt mij niet meer dan logisch dat hij dan ook maar zou mogen opdraaien voor zijn daden. Vivaldi ...
  • ben Verschuren

    4 maanden geleden
    Regels voor jullie maar niet voor ons, zo denkt een politieker nu eenmaal.
  • yves lucq

    4 maanden geleden
    een inschattingsfout dus dat hij terug burgemeester werd of moet hij hier vooralsnog de consequenties niet voor nemen?