Trump na omstreden uitspraken die doen denken aan Hitler: “Ik heb nooit ‘Mein Kampf’ gelezen”

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump heeft gereageerd op de kritiek die hij kreeg nadat hij had verklaard dat illegale migranten “het bloed van de VS vergiftigen”. Dat herinnerde sommigen aan de retoriek van Adolf Hitler. “Ik heb nooit ‘Mein Kampf’ (het fascistisch manifest van Adolf Hitler, red.) gelezen”, repliceerde Trump gisteren tijdens een rally in Waterloo, Iowa.

14 reacties

  • Tom Cornelissen

    4 maanden geleden
    Heeft hij geen gelijk ? Natuurlijk verandert massa-immigratie de samenstelling van een bevolking. Of dat vergiftigen is weet ik niet maar het klopt dat de samenstelling verandert. En op termijn toont zich dat in resultaten. In sport, in onderwijs, in feestdagen, in de regels, de wetten,in tradities... Waarom wordt dat weggezet als leugen en verwerperlijk ?
  • Veronica Voorhelst

    4 maanden geleden
    Op dag 1 schaft hij de democratie af
  • Chris Van den Eede

    4 maanden geleden
    Ik ben er niet gerust in. Als die terug aan de macht komt dan zal de schade niet te overzien zijn. En typisch Amerikanen om dat niet in te zien. In de steden is het anders maar in “rural America” word je soms bang van de opvattingen. Het kiessysteem is ook niet proportioneel, kleine staten hebben evenveel te zeggen als grote, er wordt geen rekening gehouden met het aantal inwoners. Kleine dunbevolkte staten zijn vaak heel radicaal en mensen zien alleen radicale informatie. Bangelijk.
  • Jan Bakx

    4 maanden geleden
    Zijn we wel zeker dat die kan lezen?
  • jhony van steen

    4 maanden geleden
    Als de amerikanen deze man ( die veel anti-establisment stemmers heeft- begrijpen wie ka) tot president willen kiezen dan is dat hun democratisch recht. Het geeft dan wel te denken over het huidig democratisch denken in dit land gelet op zijn opvattingen en uitspraken.