Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Anton Kappers

DNB: Economie is er stuk slechter aan toe dan gedacht, nauwelijks groei in de komende jaren

De Nederlandse economie is er een stuk slechter aan toe dan eerder dit jaar werd gedacht. Zowel dit jaar als volgend jaar rekent De Nederlandsche Bank (DNB) op economische stagnatie, terwijl de toezichthouder in juni nog uitging van groeipercentages van 0,8 procent en 1,3 procent. Forse tegenvallers in andere landen raken Nederland als handelsland, blijkt bij de halfjaarlijkse raming van de centrale bank.

83 reacties

  • Jan Willem Roos

    4 maanden geleden
    Is een beetje, 'eigen schuld, dikke bult' verhaal geworden. Als je als overheid en EU, alles zo exorbitant duur maakt, wordt er elk jaar minder gekocht en komt er ook minder binnen bij de overheid. Mensen kopen ook steeds meer in het buitenland, waar alles een stuk goedkoper is als hier en eerlijkgezegd, ik doe daar ook aan mee.
  • Frans Cortvriendt

    4 maanden geleden
    De roep om de rente te verlagen zal zo groot worden dat DNB en ECB zullen bezwijken onder deze druk. Door deze lage rentes zullen huizenprijzen weer fors stijgen.
  • Chr. Durbois

    4 maanden geleden
    DNB en ECB zijn zelf de veroorzakers van de huidige economische impasse. Rente zo verhogen dat geen hond meer investeerd en dan verbaasd zijn dat de economie stagneerd. Economen lopen nog steeds met zwaar achterhaalde modellen en het ontbeert ze aan gezond verstand. Niet alles kan tot in het oneindige groeien, mensen niet en dus economie ook niet. Trouwens van alle renteverhogingen profiteren alleen de vriendjes bij andere banken, klant moet weer bloeden.
  • Robbert Scholten

    4 maanden geleden
    Het is niet de schuld van Rutte,wel is duidelijk voor mij dat Rutte de absoluut slechtste leider was in de makkelijkste na oorlogse periode met ongekende economische groei ,hij heeft er niks van gemaakt,wat babbelen met de echte Europese leiders,wat zijn zijn objectieve verdiensten?
  • Marc Topfer

    4 maanden geleden
    HB Muller en Frank Nijhuis.... Leven jullie onder een steen? Of horen jullie bij die graaiers? Ik ken nl zat mensen die wel zeker naar de voedselbank moeten.. Ook gewoon werkende mensen met gezinnen. Zou bijna denken te weten wat jullie gestemd hebben de afgelopen jaren. Hoop dat de economie zo in elkaar dondert dat de koopwoningen niks meer waardt blijken.. Eens zien hoe jullie dan roepen en schreeuwen.