ONGEFILTERD

Mark Baanders ontving 'stijlloze opmerkingen' van kijkers over zijn vitiligo

4 maanden geleden / Aangepast: 4 maanden geleden / Beeld © RTL
Mark Baanders ontving 'stijlloze opmerkingen' van kijkers over zijn vitiligo

ONGEFILTERD

Mark Baanders ontving 'stijlloze opmerkingen' van kijkers over zijn vitiligo

4 maanden geleden / Aangepast: 4 maanden geleden / Beeld © RTLGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Nadat Mark Baanders (26) in 'Expeditie Robinson' zijn kwetsbare kant laat zien door zijn onzekerheid over zijn vitiligo te delen, is hij overspoeld met reacties. Positieve, maar daarvoor ook heel venijnige. En die kunnen 'heel erg rauw op je dak komen', vertelt hij bij 'Renze'.

"Wat is er mis met Slijptols gezicht?"

Het is kijkers van Expeditie Robinson vast niet ontgaan dat Mark, ook wel bekend als de Slijptol, pigmentvlekken in zijn gezicht heeft. De PowNed-verslaggever heeft de huidaandoening vitiligo. In Nederland camoufleert hij die het liefst met make-up, maar op het eiland in Maleisië is dat geen optie. 

Voordat Mark er in het programma openhartig over praat, ontvangt hij nare opmerkingen van kijkers. 'Wat is er mis met Slijptols gezicht?' klinkt het onder meer. En: 'Zonnebrand vergeten of aan het werken aan een Michael Jackson-kostuum?'

Bij Renze maakt Mark duidelijk zeker wel tegen een verbaal stootje te kunnen, maar dat dit soort opmerkingen ook bij lotgenoten 'heel erg rauw op je dak' kunnen komen. Hij citeert nog een andere belediging: "'Is die Baanders met het kwakkie van zijn vriend op z’n gezicht onder de zonnebank in slaap gevallen?' Echt stijlloze, stijlloze opmerkingen. En dat komt gewoon omdat mensen er nog weinig van weten." 

Hoe Mark meer informatie over vitiligo wil delen en zelf nog worstelt met de huidaandoening, hoor je in onderstaande video.

RTL Boulevard
Mark BaandersRenze KlamerExpeditie Robinson