Ajax mogelijk in de problemen: Johan Cruijff ArenA niet beschikbaar voor eventuele play-offs

16 december 2023, 10:25
Foto: © Imago

Mocht Ajax zich na afloop van de reguliere competitie via de play-offs moeten zien te verzekeren van Europees voetbal, dan kunnen eventuele thuiswedstrijden niet in de eigen Johan Cruijff ArenA worden gespeeld. Dat antwoord kreeg Ajax Life tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van Stadion Amsterdam NV. Mocht de huidige nummer vijf van de Eredivisie er niet in slagen om via de competitie al een Europees ticket te veroveren, zal het dus op zoek moeten naar alternatieven voor het eigen onderkomen.

Wie bij aanvang van dit seizoen had gezegd dat Ajax in de winterstop al een streep kon zetten door de landstitel, was mogelijk voor gek verklaard. De Amsterdammers eindigden in de afgelopen jaargang weliswaar op een teleurstellende derde plaats, maar waren er alles aan gelegen zich te revancheren en smeten in de zomer daarom met geld. De (meeste) zomeraankopen hebben Ajax echter (nog) niet bij de hand kunnen nemen. De recordkampioen bezet momenteel de vijfde plaats en dat zou aan het einde van de reguliere competitie in principe betekenen dat het in de play-offs moet gaan strijden om Europees voetbal.

Artikel gaat verder onder video

De halve finales in de play-offs worden dit seizoen over één wedstrijd gespeeld. De twee hoogst geëindigde ploegen spelen in de halve finale een thuiswedstrijd. Die duels staan gepland voor 23 mei, de finale is drie dagen later. Maar omdat De Toppers op vrijdag 24 mei én zaterdag 25 mei in de Johan Cruijff ArenA een concert geven, kan Ajax - mocht het dus in de play-offs terechtkomen - géén gebruik maken van het eigen stadion. Daarover sijpelden de afgelopen tijd al berichten door en wordt nu bevestigd door Ajax Life. Wij van Ajax Life vroegen vrijdag om opheldering tijdens de AvA van Stadion Amsterdam NV, beheerder van de Johan Cruijff ArenA. Het antwoord is onbevredigend, maar wel duidelijk: als Ajax aan het einde van het reguliere seizoen play-offs om Europees voetbal moet spelen, kan dit niet in de ‘eigen’ Johan Cruijff ArenA, leest het.

De reden hiervoor zijn de ingeplande concerten. Daarnaast heeft het stadion ‘deze inkomsten vanuit commercieel oogpunt nodig’. Directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van Supportersvereniging Ajax waardeert het dat er duidelijkheid is. Mocht Ajax play-offs spelen, dan moet dat in een alternatief stadion. Aangezien dit een voldongen feit is, gaan we er vanaf heden vanuit dat de club samen met de Johan Cruijff ArenA voor een passende oplossing zorgt, mocht een dergelijk scenario zich voordoen. Nagtzaam hoopt dat Ajax wel ‘gewoon’ in Amsterdam kan spelen en noemt het Olympisch Stadion als eventuele optie. Maar ook dit stadion kan gezien de capaciteit nooit alle seizoenkaarthouders herbergen. Laten we hopen dat het niet nodig is en Ajax zich gewoon rechtstreeks plaatst via de competitie, het bekertoernooi of de Conference League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is jammer dat Ajax zich niet kan verzekeren van Europees voetbal in hun eigen Johan Cruijff ArenA als ze de play-offs moeten spelen, hopelijk vinden ze een passende oplossing.

leeuw58
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gewoon in de kuip.

Tukker
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kan wel in de Grolsch veste. Die is dan vrij:-)

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het zou wat zijn denk ik olympisch stadion waar ajax grote succes heeft gehad

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Waarom dan niet De Toppers één of twee weken doen verplaatsen???

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vraag is of dat überhaupt kan. Als er geen clausule is afgesproken zijn ze in dat geval volledig afhankelijk van medewerking van de Toppers, en die zullen er ook niet happig op zijn om te verplaatsen omdat een deel van de bezoekers dan niet zal kunnen en daar weer het nodige voor geregeld moet worden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"De Toppers" met onaantrekkelijke jongens van middelbare leeftijd in De Arena: één zanger heeft blauwe contaclenzen, nylon witte tanden en een hele hoge jodel keelstem, de ander is alleen geschikt om in de PianoBar in Scheveningen te spelen en de ander is een type voor gratis bier in een bruine kroeg aangevuld met een mislukte Directeur van een palingdorp voetbalcluppie. Fijn genieten maar van de covermedleys mensen, gelukkig kan het dek dicht, scheelt voor de omwonenden. Ach ja ieder zijn meug da's waar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen