Het is officieel: Israël VERWERPT tegenaanbod van Libanon met betrekking tot terugtrekking uit betwiste grensgebieden. Er zal nu oorlog volgen. . .

1

Eerder deze week werd gemeld dat Israël eiste dat Libanon Hezbollah zou verwijderen uit het zuidelijke deel van Libanon, ten noorden van de Litani-rivier, anders zou er oorlog kunnen volgen. Libanon reageerde met een tegenbod, dat zij Hezbollah zouden laten terugtrekken als Israël zich zou terugtrekken uit de 13 betwiste punten aan de noordgrens, meldt Hal Turner.

Frankrijk & de VS hebben de Libanese regering laten weten dat Israël het tegenaanbod van Libanon  verwerpt.

Aangezien Israël duidelijk heeft gemaakt dat zij het huidige conflict in Gaza zouden uitbreiden en een noordelijk front zouden openen, tenzij Hezbollah zich terugtrok ten noorden van de Litani-rivier, kunnen we nu verwachten dat er nog meer oorlog zal uitbreken uit.

Het is jammer dat Hal Turner nooit meldt waar hij zijn info vandaan haalt, maar er valt wel het een en ander te vinden. Het was sowieso wel weer eens tijd voor een update over het noordelijke front, dus dit is een mooie aanleiding.

In 2006 moest Israël met de staart tussen de benen vluchten, nadat het Libanon binnengevallen was.

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jack Sullivan heeft de Israëlische functionarissen verteld dat Washington een Israëlische militaire campagne tegen Hezbollah zal steunen als een diplomatieke deal mislukt – Ynet

Iedereen weet dat er geen ‘diplomatieke deal’ zal komen. Hezbollah heeft nooit met Israël onderhandeld en zal dat ook nooit doen.

Het wordt steeds duidelijker dat Israël en de VS de weg vrijmaken voor een grootschalige oorlog in Libanon.

Hezbollah is een veel machtiger leger dan Hamas. Veel talrijker en met geavanceerde wapens. Als de oorlog met Hamas al twee maanden aan de gang is met zware verliezen voor het Israëlische leger, zal de oorlog met Hezbollah jaren duren.

Southfront meldt dat de spanning oploopt:

Rond dezelfde tijd zei de Israëlische minister van Oorlogskabinet Benny Gantz, die Ma’alot-Tarshiha in Boven-Galilea bezocht, dat hij westerse topdiplomaten had uitgenodigd om het gebied te bezoeken en zich bewust te worden van de dreiging die van Hezbollah uitgaat. De minister zei dat “als de wereld Hezbollah niet bij de grens vandaan haalt, Israël dat wel zal doen”, zonder daar verder op in te gaan.

Het is vermeldenswaard dat Israël heeft gewaarschuwd dat het de aanwezigheid van Hezbollah aan zijn noordfront niet langer zal tolereren, waar het zou kunnen proberen een verrassingsaanval uit te voeren die vergelijkbaar is met die van de Hamas-beweging vanuit Gaza op 7 oktober.

Times of Israel:

Gantz: Als de wereld Hezbollah niet van de noordgrens verdrijft, zullen wij dat doen

Minister van Oorlogskabinet Benny Gantz waarschuwde vrijdag dat Israël gedwongen zou worden de terreurgroep Hezbollah van de Libanese grens weg te duwen als de internationale gemeenschap dit niet langs diplomatieke weg zou kunnen doen.

Gantz zei tijdens een bezoek aan Ma’alot-Tarshiha in Boven-Galilea dat hij westerse topdiplomaten had uitgenodigd om het gebied te bezoeken en zich de dreiging van Hezbollah te realiseren.

Gallant waarschuwde: “Als de wereld Hezbollah niet bij de grens weghaalt, zal Israël dat doen.”

Alle bovenstaande berichten zijn van gisteren 15 december, op dinsdag 12 december schreef John Helmer een analyse (headerafbeelding):

Israëls Litani Ultimatum – Russische reactie is dat het bluf is

Arabische, Russische en internationale media melden dat de Israëlische regering een ultimatum heeft gesteld dat als Hezbollah zijn leger en wapens niet terugtrekt uit hun posities in Zuid-Libanon, tussen de Litani-rivier en de Blauwe Lijn (headerafbeelding), en zich ten noorden van de Litani hergroeperen, zal Israël een lucht- en grondaanval lanceren op de regio van Zuid-Libanon,  en ook op Beiroet. Het Israëlische ultimatum stelt naar verluidt een tijdslimiet van 48 uur. (die tijdslimiet is al verlopen – Dissident)

Er is geen officieel Israëlisch verslag van dit ultimatum. In de niet-Israëlische pers wordt dit toegeschreven aan opmerkingen op de lokale televisie, gemaakt op zaterdagavond 9 december, door de Israëlische Nationale Veiligheidsadviseur, Tzachi Hanegbi. In de versie gerapporteerd door Times of Israel stelde Hanegbi dat echter geen tijdslimiet. (In het stuk van de Times of Israël van gisteren hierboven weer niet – Dissident)

In plaats daarvan beweerde Hanegbi dat “Hezbollahs Radwan-troepenmacht een soortgelijke moorddadige invasie vanuit het noorden zou kunnen ondernemen, waarbij burgers in gemeenschappen nabij de grens zouden worden aangevallen. Israël, zo erkende hij, pakte Hamas ‘zeventien jaar te laat’ aan, en het kon het gevaar van de heersende situatie in het noorden, met de strijdkrachten van Hezbollah aan de grens, niet langer tolereren. Ongeveer 60.000 inwoners van grensgemeenschappen zijn sinds 7 oktober uit het noorden geëvacueerd, te midden van meedogenloze en soms dodelijke botsingen over de grens tussen Hezbollah en Israël. ‘Inwoners zullen niet terugkeren als we niet hetzelfde doen’ in het noorden tegen Hezbollah als in het zuiden tegen Hamas…’

“We kunnen niet langer accepteren dat [Hezbollahs] Radwan-troepenmacht aan de grens zit. We kunnen niet langer accepteren dat Resolutie 1701 niet wordt uitgevoerd’, voegde hij eraan toe, verwijzend naar een resolutie van de VN-Veiligheidsraad uit 2006, aan het einde van de Tweede Libanonoorlog, die elke aanwezigheid van Hezbollah binnen bijna 30 kilometer van de grens met Israël verbood. Toen Hanegbi rechtstreeks werd gevraagd of er oorlog zou komen in het noorden, zei hij: ‘De situatie in het noorden moet worden veranderd. En het zal veranderen. Als Hezbollah ermee instemt dingen via diplomatie te veranderen, heel goed. Maar ik geloof niet dat dit zal gebeuren.’ Daarom, zo zei hij, ‘als de dag aanbreekt’, zal Israël in actie moeten komen om ervoor te zorgen dat de inwoners van het noorden niet langer ‘ontheemd zijn in hun land, en om voor hen te garanderen dat de de situatie in het noorden is veranderd.’

“Hanegbi merkte op dat hoewel veel landen raketten op Israël hebben gericht, waaronder Iran, Syrië en Irak, ‘Israël hen niet binnenvalt’. De angst voor de Radwan-troepenmacht van Hezbollah is dat deze ‘binnen enkele minuten’ de grens zou kunnen oversteken en een moorddadige razernij in de noordelijke gemeenschappen zou kunnen beginnen, zoals Hamas op 7 oktober in het zuiden deed. Israël kan deze dreiging niet langer tolereren, zei hij. Hanegbi zei dat Israël niet tegelijkertijd op twee fronten wil vechten, en gaf aan dat het daarom Hezbollah zou aanpakken nadat Hamas verslagen is. Hij zei dat Israël ‘de Amerikanen duidelijk heeft gemaakt dat we niet geïnteresseerd zijn in oorlog [in het noorden], maar dat we geen alternatief zullen hebben dan een nieuwe realiteit op te leggen’ als Hezbollah een bedreiging blijft.’”

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken meldt geen reactie op deze beweringen, noch enig contact van het ministerie in Moskou met een Libanese regeringsfunctionaris. Geen van de reguliere Russische kranten, noch de media die gespecialiseerd zijn in militaire en veiligheidszaken, rapporteren de opmerkingen van Hanegbi als een signaal van een op handen zijnde Israëlische lucht- en grondaanval op Hezbollah.

De Russische reactie is dat de Israëliërs bluffen.

Advertisement

De afgelopen twintig jaar is het beleid van de Russische regering het beleid geweest om de operaties van Hezbollah tegen Israël te veroordelen als ‘terroristisch’, en Israëlische aanvallen op Libanon bestempelt het als ‘onevenredig’.

In de laatste officiële communicatie op het niveau van de ministers van Buitenlandse Zaken met Libanon in november 2021 maakte de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov geen melding van Hezbollah.

Lavrov maakte melding van Russische interesse in investeringen in offshore olie-exploratie van de door Libanon geclaimde zeebodem van de Middellandse Zee. “We bespraken onze gezamenlijke inspanningen, inclusief de activiteiten van onze bedrijven [Novatek en Rosneft], om de Libanese energiesector te ontwikkelen. We hebben ons onder andere geconcentreerd op het boren op het continentale plat van Libanon, waar Novatek zich mee bezighoudt, en op het uitbreiden van een opslagterminal voor aardolieproducten in een haven van Rosneft in Libanon… Wat de olie- en gasproductie betreft, heb ik al vermeld dat de Russische exploratie van koolwaterstoffen en productiebedrijven, met name Novatek, van plan zijn begin 2022 nog een offshore-put te laten zinken. Rosneft, dat een groot project uitvoert, heeft een contract voor het operationele beheer van [een terminal voor olieproducten] in de haven van Tripoli.”

RUSLAND STEUNT LIBANON BIJ ONTDEKKING VAN BETWISTE OFFSHORE OLIE EN GAS

Voor een gedetailleerde analyse van de juridische en diplomatieke kwesties, lees dit. Voor de potentiële doelwitten door Hezbollah van de Israëlische gasvelden die op de kaart zijn geïdentificeerd, als de gevechten aan het noordfront escaleren, lees dit.

Sinds het begin van de Gaza-oorlog op 7 oktober zijn de Israëlische dreigementen om de Blauwe Lijn over te steken en Zuid-Libanon en Beiroet aan te vallen niet nieuw.

Op 11 november zei Yoav Gallant, de Israëlische minister van Defensie, : “’Wat we in Gaza kunnen doen, kunnen we ook doen in Beiroet…Onze piloten zitten in hun cockpits, hun vliegtuig gericht naar het noorden,’ zei Gallant, en benadrukte dat de IDF [Israel Defense Forces] al genoeg strijdkrachten heeft gemobiliseerd voor zijn doelen in het Zuiden tegen Hamas, en dat de Israëlische luchtmacht genoeg aan kracht over heeft. ‘We hebben nog niet eens 10% van de macht van de IAF in Gaza gebruikt.’”

Op 6 december voegde Gallant toe:  “We zullen Hezbollah voorbij de Litani-rivier duwen voordat de inwoners van Noord-Israël naar huis terugkeren.”

Afgelopen vrijdag, de dag voordat hij een telefoontje aannam van president Vladimir Poetin, kondigde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan:  “ ‘Als Hezbollah ervoor kiest een totale oorlog te beginnen, zal het op eigen kracht Beiroet en Zuid-Libanon, niet ver hier vandaan, veranderen in Gaza en Khan Younis,’ zei Netanyahu terwijl hij troepen aan de grens bezocht.

In het Kremlin-rapport van Netanyahu’s telefoongesprek met Poetin op zaterdag 9 december verzuimt het communiqué te onthullen wat Netanyahu heeft gezegd. In plaats daarvan wordt gemeld dat “de discussie zich concentreerde op de kritieke situatie in het Palestijns-Israëlische conflictgebied, in het bijzonder op de rampzalige humanitaire situatie in de Gazastrook. Vladimir Poetin herbevestigde zijn principiële standpunt om terrorisme in al zijn verschijningsvormen af ​​te wijzen en te veroordelen. Tegelijkertijd is het van essentieel belang om dergelijke ernstige gevolgen voor de burgerbevolking te vermijden en tegelijkertijd de terroristische dreigingen tegen te gaan. Rusland is bereid alle mogelijke hulp te bieden om het lijden van burgers te verlichten en het conflict te de-escaleren. Bovendien hebben de partijen wederzijdse belangstelling getoond voor verdere samenwerking bij de evacuatie van Russische burgers en hun families, evenals de vrijlating van Israëliërs die in Gaza worden vastgehouden.”

In Moskou heeft Boris Rozhin (rechts), die de militaire blog van Colonel Cassad publiceert, verslag gedaan van het Israëlische ultimatum zonder scepsis te uiten ten aanzien van de deadline van 48 uur. In plaats daarvan is hij sceptisch over het vermogen van de Israëlische strijdkrachten om te bereiken waar ze mee dreigen. “Het Midden-Oosten wordt gekenmerkt door luide verklaringen, het uitvaardigen van ultimatums en het uitwisselen van bedreigingen, die niet altijd worden gevolgd door concrete acties”, aldus Rozhin via de herpublicatie van een partnerblog.

“Het is duidelijk dat de Libanese regering niet over de invloedsmiddelen beschikt die de leiding van Hezbollah kunnen dwingen concessies te doen aan de vijand. Als Israël het aangekondigde besluit neemt, zal dit op zijn minst twee gevolgen hebben: Elke daad van militaire agressie tegen Libanees grondgebied door de IDF zal voorwaarden scheppen voor de betrokkenheid van Iran bij het conflict. Israël voert nu lucht- en artillerieaanvallen uit op Hezbollah-doelen, maar beschikt niet over de noodzakelijke capaciteit om grondoperaties uit te voeren. De meeste gevechtsklare eenheden van de IDF zijn geconcentreerd in de Gazastrook. Tot nu toe zijn eenheden van de 300e Baram Brigade van de 91e Galilea Divisie, evenals het 75e bataljon van de 7e Gepantserde Brigade, aan de grens gestationeerd. Gezien de informatie over Hezbollah’s inzet van een volwaardig luchtverdedigingssysteem in Zuid-Libanon, riskeert Israël de verliezen in de luchtvaart te vermenigvuldigen, terwijl het aantal vernietigde gepantserde voertuigen in de Gazastrook al in de tientallen loopt. Als Israël inderdaad besluit, is het de moeite waard om een ​​aanval van Iraanse ‘proxygroepen’ in het gebied van de bezette Golanhoogvlakte te verwachten.”

De hoofdafbeelding illustreert de Blauwe Lijn als de scheidslijn tussen de strijdkrachten van Israël en Hezbollah na hun terugtrekking bij het staakt-het-vuren van de oorlog van 2006. Het is een krachtlijn die niet kan worden opgelost door voortdurende gevechten. Lees meer.

De voorwaarden van Resolutie 1701 van de Veiligheidsraad van augustus 2006, waarnaar het Hanegbi ultimatum verwijst, kunt u hier lezen.

Bron: http://unscr.com/en/resolutions/doc/1701

Hezbollah beschuldigt Israël ervan herhaaldelijk Punt 1 te schenden, terwijl Israël dezelfde beschuldiging uit tegen Hezbollah. Ze maken de belofte van de twee partijen in Punt 8(2) ongeldig om “veiligheidsregelingen te implementeren om de hervatting van de vijandelijkheden te voorkomen, inclusief de oprichting tussen de Blauwe Lijn en de Litani-rivier van een gebied dat vrij is van enig gewapend personeel, middelen en wapens anders dan die van de regering van Libanon en van UNIFIL, zoals toegestaan ​​in paragraaf 11, die in dit gebied zijn ingezet.”

Internationale advocaten betwisten de bewering van Hanegbi dat de omstreden voorwaarden van Resolutie 1701 de bedreigde lucht- en grondaanval van de IDF op Libanon legaal zouden maken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Scott Ritter legt uit waarom Israël Hezbollah niet op eigen kracht kan verslaan

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
4 maanden geleden

Lees over de diepere achtergronden van 75 jaar landroof en genocide in Palestina, en nog veel meer, op de blog van Broeder Nathanael:

https://www.realjewnews.com/