Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Israëlisch leger zegt drie gijzelaars “per vergissing” te hebben doodgeschoten

Israëlische soldaten hebben bij gevechten in de Gazastrook “per vergissing” drie Israëlische gijzelaars doodgeschoten. De gijzelaars werden ten onrechte aanzien als een bedreiging, zo heeft legerwoordvoerder Daniel Hagari vrijdagavond meegedeeld.

13 reacties

  • Carl Bollansée

    4 maanden geleden
    Sorry, in een oorlogssituatie is het moeilijk om juist te oordelen! Wie wat waar! Als je zelf zo een situatie hebt meegemaakt, weet hoe moeilijk het is. Hij of ik gaat tegen de vlakte. Een witte vlag wordt vaak misbruikt om de tegenstander neer te schieten!
  • Youssef Graidia

    4 maanden geleden
    Ze zwaaiden nochtans met de witte vlag maar het mag hierbij duidelijk zijn dat ze daar totaal geen rekening mee houden. De Israëlische soldaat voelde zich bedreigd. Hoe kun je je nu bedreigd voelen door iemand die met de witte vlag afkomt en dan nog in het Hebreeuws communiceerde.
  • Ben Detrez

    4 maanden geleden
    Nu schieten ze naast onschuldige vrouwen en kinderen ook nog hun eigen mensen neer.
  • Christine Laevers

    4 maanden geleden
    Waren die vluchtende gijzelaars dan gewapend ? Of schiet het israêlisch leger dan op ongewapende mensen ?
  • Danny Gijbels

    4 maanden geleden
    Dit bewijst in mijn ogen dat het Israëlisch leger op iedereen schiet. Als je een volk zo behandelt zoals ze altijd gedaan hebben, moet je niet verwonderd zijn dat Hamas heeft gedaan wat ze hebben gedaan. Kinderen die met stenen gooien 10 jaar of langer in de gevangenis steken is ook gijzeling. Altijd maar land blijven inpikken en mensen als stront behandelen. Je zou denken dat ze na WO II beter zouden moeten weten...