President Vladimir Poetin.
Volledig scherm
President Vladimir Poetin. © ANP / EPA

Poetin verkneukelt zich: “Het lijkt erop dat westerse hulp voor Oekraïne opdroogt”

De Russische president Vladimir Poetin houdt vandaag naar jaarlijkse gewoonte een vragenuurtje voor de Russische bevolking. Gewone burgers kunnen hem telefonisch vragen stellen in een strak georkestreerde uitzending op de staatstelevisie. In een voorafgaande persconferentie drukte hij erop dat de doelen van Rusland in Oekraïne niet veranderd zijn en dat er pas sprake kan zijn van vrede als Moskou die doelen bereikt. Hij verkneukelde zich er ook over dat de westerse hulp voor Oekraïne lijkt op te drogen en verzekerde dat een nieuwe mobilisatie nu niet nodig is.

101 reacties

  • Erwin DECOSTER

    4 maanden geleden
    zet Hongarije uit de EU .Zijn ze daar vergeten wat er bij hen gebeurt is misschien ,toen de russen hun land binnenvielen? Als een voetballer niet wil meespelen ,wordt hij ook uit de ploeg gezet. Dan kunnen de andere 26 lidstaten wel de steun geven aan oekraïne, die nu meer dan dringend nodig is.
  • Gino Denil

    4 maanden geleden
    Zijn leger lijkt anders ook wel sterk op te drogen. Ondanks het natte weer in Oekraïne.
  • Françoise Dupont

    4 maanden geleden
    Hij heeft natuurlijk het geld, en zijn slaven om verder te oorlogen
  • ALFRED PAUWELS

    4 maanden geleden
    Ik vind dat doemdenken hier zeer naïef. Want dit gaat het westen niet laten gebeuren. Dan laten ze zien dat Rusland machtiger is dan de Nato partners. Goede zaak dat hij wat in nopjes is dat zal zijn zaak zeker niet helpen, maar het westen wat alerter en vastberaden maken.
  • Eric Aerts

    4 maanden geleden
    Een ''SCENARIO'' dat van minuut 1 al duidelijk was . Hier hebben vele leiders hopen geld aan verdient behalve de mensen rond de kerktoren !