BELGAIMAGE
Volledig scherm
© BELGAIMAGE

Zo zwak zijn de Europese legers (en België maakt al helemáál geen goede beurt)

Terwijl de Russische oorlogsindustrie op volle toeren draait, is er steeds meer ongerustheid over de paraatheid van onze Europese legers. Besparingen en een gevoel van veiligheid onder de vleugels van de NAVO (lees: de VS) maakten dat er de jongste decennia volop gedemilitariseerd werd. Het aantal soldaten liep terug, de wapenindustrie kalfde af en de arsenalen raakten leeg. Europese landen doen het dan ook niet goed in ranglijsten die naties ordenen op basis van hun militair vermogen. Om nog maar te zwijgen van België.

115 reacties

  • ronald Ceulemans

    4 maanden geleden
    Verbaast dit eigelijk, buiten de paracommando's stelt het niet veel voor.
  • Patrik De Weirdt

    4 maanden geleden
    Dat ze eerst maar eens beginnen met de Belgische rekruten een deftige militaire training te geven. Vroeger had het Belgisch leger nog een goede tot zeer goede reputatie. Nu lijkt het eerder een groep verbeterde scouts. Er wordt meer aandacht besteed aan het sociale dan aan het militaire aspect en de discipline is reeds lang ver te zoeken.
  • Johan Dupont

    4 maanden geleden
    Dus hetzelfde Rusland dat er niet eens in slaagt Oekraïne in te nemen zou de rest van de landen zomaar direct onder de voet lopen? En daarna, waar gaan ze volk halen om alles te bezetten?
  • Rachid bounasser

    4 maanden geleden
    Zonder de Turken en de Engelsen gaan we met stenen moeten leren gooien , wees blij dat we die 2 landen hebben , Turken zijn met meer dan een miljoen soldaten en elke man daar kan vechten en elk Turk is een soldaat , de Engelsen hebben sterkste marine. Die 2 landen samen heeft Rusland geen schijn van kans
  • Christine Laevers

    4 maanden geleden
    Er wordt te weinig nagedacht over de mogelijke vormen van oorlogsvoering. Stel dat internet dagenlang uitvalt ? In België bv. Mensen in paniek en op de vlucht met de auto. Chaos. Waar komt het uranium vandaan voor de kerncentrales ? Van o.a. Niger waar de Russen recent een putch hebben gesteund, van o.a. Kazaghstan, van o.a. Rusland. Die laatste hoeft niet eens militair aan te vallen.