Derksen geeft Ajax tip voor clubleiding: 'Laat hem in godsnaam terugkeren'

Derksen geeft Ajax tip voor clubleiding: 'Laat hem in godsnaam terugkeren'

13-12-2023 10:35 Laatste update: 10:57
125

Johan Derksen vindt dat Frank de Boer terug moet keren bij Ajax. De analist en oud-hoofdredacteur van Voetbal International, ziet dat de oud-speler van de Amsterdammers veel moeite heeft met de buitenlandse cultuur. Dus lijkt een terugkeer bij Ajax een oplossing.

"Hij is ontslagen in Engeland, Amerika, Italië en nu in de Emiraten", merkt Derksen op in Vandaag Inside. "Hij heeft het natuurlijk bij Ajax heel goed gedaan, dus laat hem in godsnaam dan terugkeren in Nederland. Hij kent die club natuurlijk heel goed en hij is opgegroeid in de Ajax-cultuur. Hij vindt daar niets gek natuurlijk." De Boer werd deze week ontslagen vanwege tegenvallende resultaten bij Al Jazira.

De Boer kende een hele hoop successen als trainer van Ajax. Zo werd hij maar liefst vier keer kampioen van de Eredivisie. De Johan Cruijff Schaal won hij ook nog een keer. De Boer was van 2010 tot 2016 trainer van de Amsterdammers. Daarna werd hij achtereenvolgens op straat gezet bij Internazionale, Crystal Palace, Atlanta United, het Nederlandse elftal en nu dus Al Jazira.

John van 't Schip is op dit moment interim-trainer van Ajax, maar duidelijk is dat hij dit tot het eind van het seizoen zal zijn. Bij goede prestaties kan er nog gesproken worden over een langere periode van het trainerschap, maar anders keert de oud-speler van Ajax terug in zijn oorspronkelijke functie in het technische management.