Video

Ouderen schrikken zich rot na overval: 'We dachten hier veilig te zitten'

13 december 2023 om 10:17 • Aangepast 22 december 2023 om 02:03
nl
De bewoners van een seniorenflat in Oosterhout waar woensdagochtend vroeg een vrouw (63) door twee inbrekers werd overvallen in haar slaap, zijn zich rot geschrokken. "We dachten hier veilig te zitten en dan hoor je dit. De wereld zit verkeerd in elkaar", verzucht mevrouw Kuppens (88) met tranen in haar ogen.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Vijftien jaar woont ze in het complex aan de Kegelstraat en er is volgens haar nog nooit iets gebeurd.

Een aantal bewoners zoekt elkaar woensdagochtend op, op de galerij. Een mevrouw, nog in haar badjas, roept: "Zitten we hier toch niet veilig." Dat gevoel van onveiligheid is wat ook bij de anderen overheerst.

"In de achttien jaar dat ik hier woon, is er nooit iets gebeurd", vertelt ook mevrouw Vermeulen (71), de directe buurvrouw van het slachtoffer. Tegen zessen schrok ze wakker van een hoop gestommel en gebonk. Het klonk behoorlijk hard, drie of vier keer, maar toen werd het stil en heb ik niets meer gehoord."

Ze dacht dat haar bovenbuurvrouw misschien met de rollator ergens tegenaan was gereden. Maar toen ze niks meer hoorde, heeft ze zich weer omgedraaid en is ze opnieuw in slaap gevallen. Achteraf bleek het gestommel en gebonk niet uit het appartement van haar bovenbuurvrouw te komen, maar uit dat van haar buurvrouw, het slachtoffer.

"Dat haar dit is overkomen. Dat kom je zomaar niet te boven."

Mevrouw Kuppens hoopt dat ze de daders snel pakken en dat ze de straf krijgen die ze verdienen. Want het slachtoffer zal dat wat haar is overkomen waarschijnlijk nooit meer vergeten, zo denkt ze. Wat haar en ook de andere bewoners vooral bezighoudt, is de vraag hoe de daders het seniorencomplex zijn binnengekomen. "Ze kunnen niet binnen zonder dat er iemand opendoet", zegt ze.

Het slachtoffer is een van de jongste bewoners van het complex. Heel behulpzaam richting de andere, oudere, bewoners, zo hoort onze verslaggever. "Ik kan haar alleen maar heel veel sterkte wensen", zegt Mientje (91). Ook zij kan niet geloven wat het slachtoffer is overkomen. "We maken wel eens een praatje. Hoe kan dit nou?", vraagt ze zich af. "Dat haar dit is overkomen. Zo'n jonge, sterke vrouw. Dat kom je zomaar niet te boven hoor."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

De bewoonster van 63 werd vanochtend vroeg door twee inbrekers wakker gemaakt en met een mes bedreigd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!