feyenoord-fans

VK Sportphoto

Nieuws

Aboutaleb boos om georganiseerd feest met supportersgroepen

Karst

Feyenoord organiseert in Glasgow, in samenwerkingen met De Noordzijde en Rotterdam Radicals, een feest voor de meegereisde Feyenoordsupporters. Aboutaleb is niet blij met dit besluit, omdat de leiders van beide supportersgroepen dit jaar in het nieuws kwamen vanwege wangedrag, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Feyenoord speelt aanstaande woensdag in Glasgow haar laatste Champions League duel van het seizoen tegen Celtic. Beide clubs zijn al uitgeschakeld in het prestigieuze Miljardenbal en spelen enkel nog voor de eer en een zak met geld.

Echter is dit geen reden om geen groot feest te organiseren voor de trouwe supporter die Feyenoord overal achterna reist. Het feest, dat wordt georganiseerd in samenwerking met de twee supportersgroepen, wordt ernstig betreurd door de burgemeester van Rotterdam. "Begrijpelijk dat Feyenoord zich inzet voor de supporters die naar Glasgow gaan, maar het is betreurenswaardig om dat via de genoemde supportersverenigingen te doen. Feyenoord zou zich daarvan moeten distantiëren."

Feyenoord reageert schriftelijk op de uitlatingen van Aboutaleb. "We scheren niet iedereen over één kam en sluiten dus geen hele groepen uit. Op een constructieve manier in gesprek blijven en luisteren naar elkaar is het verstandigst, zo heeft een recent supportersonderzoek in opdracht van gemeente Rotterdam nog maar eens uitgewezen."

Delen

Reacties

En wij distantiëren ons van deze rat! Abu mot lekker oppleuren! Feyenoord is van ons Rotterdammers en niet van deze passant.!
De naam Noordzijde is verbonden aan de meest fanatieke supporters die als eerste gaan zingen als er een tegenslag is om de spelers gelijk een extra steun in de rug te geven.

De naam Rotterdam Radicals komt agressief over alsof die groep vaak uit is op rotzooi trappen. Vul die naam in een zoekmachine en er verschijnt alleen maar negativiteit over die groep rondom Feyenoord. De leiders van die groep lijken weinig fatsoen en respect te hebben. Met die groep moet de club geen feest organiseren. Daar heeft Aboutaleb zeker een punt. Dit is ook de groep die Aboutaleb en anderen heeft bedreigd.
Punt is dat al die groepen overlap hebben qua leden en leiders. De leider van DNZ is veroordeeld voor de spandoeken in Tirana en heeft ervoor moeten zitten. DNZ en Feyenoord benoemen dus niet dat ze niet met die leiders aan tafel zitten. Je bent dus gewoon met een criminele groep in overleg.
Ik heb ook gelezen dat er overlap is. Toch lijkt er een verschil tussen beide groepen. Ik snap Feyenoord m.b.t. De Noordzijde. Het lijkt een vrij grote groep te zijn waarvan het merendeel fanatiek is en de club vocaal wil steunen. De Noordzijde heeft een keurige website. Moet Feyenoord dan iedereen over één kam scheren?

Rotterdam Radicals heeft geen eigen website. Het is mij niet duidelijk hoe groot deze groep is. Het lijkt puur tuig van de richel. Ik sta t.o.v. die groep achter Aboutaleb.

Nu lijkt het erop dat de fanatieke supporters van de Noordzijde Rotterdam Radicals steunen om vooral stoer over te komen. Velen denken dat die relschoppers strijden voor Feyenoord in plaats van in te zien dat ze het imago van onze club in zeer ernstige mate nationaal en internationaal beschadigen.

Het is inderdaad onbegrijpelijk dat Feyenoord een feestje gaat vieren met mensen die drie ton schade aan Graz hebben toegebracht. Het zal een mix zijn in Glasgow van supporters die onze club heel diep op een goede manier in hun hart hebben en aanhangers met een stadionverbod.
Aboutaleb kan zich beter zorgen maken om zijn criminele landgenoten (mocromaffia) en niet om feyenoord feestjes.
Dat doet hij ook heikneuter. En trouwens hij hoeft zich daar, omdat zijn ouders uit Marokko komen, niet drukker over te maken dan burgemeesters met ouders met een andere achtergrond. Dus je opmerking slaat sowieso als k*t op Dirk.
En wat Feyenoord betreft, even was er de illusie dat na de wegwerpaansteker op de bolus van KLaassen er een verandering zou komen, maar dit soort berichten maken weer eens duidelijk dat bij Feyenoord het gedogen en zelfs bejubelen van wangedrag altijd net om de hoek is.
Dus Aboutaleb hoeft zich niet drukker te maken over criminele Marokkanen, maar Feyenoord zou zich wel druk moeten malen om die supportersgroepen? Dus de Marokkanen scheer je niet over één kam, maar de Supporters van die groep wel.

Logica is ver te zoeken bij jou, Kees
Kun je niet lezen? Kun je niet nadenken? Of kun je allebei niet? Natuurlijk moet Abouteleb zich druk maken over crimineel gedrag in Rotterdam. Ik beweer ook nergens dat hij dat niet hoeft te doen. Ik constateer slechts dat hij zich vanwege de afkomst van zijn ouders niet drukker hoeft te maken over criminele Marokkanen. Net zo goed als dat burgemeester van Zanen van Den Haag zich niet drukker hoeft te maken over allochtone criminelen vanwege het feit dat hij zelf in Nederland is geboren.
Dat ik Feyenoordsupporters over een kam scheer is ook zwakzinnig gel*l. Ik beweer enkel dat het voor Feyenoord geen goede zaak is dat lieden die recent in opspraak zijn gekomen wegens wangedrag een prominente rol spelen bij supportersfestiviteiten.
Dus met het ontbreken van logica heeft deze discussie helemaal niks te maken die is er uitsluitend vanwege jouw kortzichtigheid.
Het is denk ik ook een geste richting de supporters omdat die zich in de Europese thuiswedstrijden van hun beste kant hebben laten zien. Geen grote pyro-acties zodat we daarvoor geen boetes krijgen van de UEFA.

Ik hoop van harte dat het er toe leidt dat supporters en clubleiding in gesprek gaan over een nieuw stadion. Een Kuip 2.0 is toch iets waar iedereen blij mee zou moeten zijn?
Ja Aboelaadklep haat alles wat los en vast zit bij Feijenoord dus dat verbaasd me niks.
#kutneus
Afgezien van de inhoud van je reactie, vind ik het ontzettend zielig gedrag om iemands naam te verhaspelen.
Net zo zorgwekkend is dat de beheerders van deze site dit soort berichten niet gewoon verwijderen. 'Rancune-berichten' zou je gewoon niet moeten tolereren.
Abou kan wat leren van de manier hier Feyenoord hier reageerd
Fantastische schriftelijke reactie van Feyenoord!!!!