COA: dit weekend voldoende opvangplekken

8 December 2023, 17:48 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dit weekend voldoende plek te hebben om asielzoekers die binnenkomen op te kunnen vangen. Een COA-woordvoerder wijst daarbij naar de tijdelijke nachtopvang in Stadskanaal die donderdagavond openging en naar de honderd opvangplekken die vrijdag beschikbaar zijn gekomen in een studentencomplex in Groningen. "Ik denk dat we voor nu even uit de brand zijn geholpen", aldus de COA-woordvoerder.

In Stadskanaal zijn verwarmde tenten neergezet, die plek bieden voor tweehonderd mensen. De opvang in de Groningse plaats moet het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel ontlasten.

De afgelopen tijd sliepen veel asielzoekers in Ter Apel noodgedwongen op matrassen of stoelen in onder meer wachtruimtes van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De bedoeling is dat dat niet meer gebeurt, zei een woordvoerder van het COA eerder, nadat de Inspectie Justitie en Veiligheid en de GGD in Groningen concludeerden dat de ruimten onhygiënisch en niet brandveilig zijn.


Door: ANP