Kerstmarkten in terreurgevaar: Nog nooit was de “islamistische” bedreiging zo groot

Kerstmarkt in de Duitse stad Erfurt.

(Door: Henry Albrecht – Vertaling: E.J. Bron)

Steeds weer worden geplande aanslagen op kerstmarkten voorkomen, het gevaar is groot. “Islamisten” mobiliseren in Duitsland. En Kerstmis wordt de symbolische belangrijkste vijand.

In de afgelopen weken zijn in Duitsland tegelijk meerdere gevallen van geplande “islamistische” terreuraanslagen op kerstmarkten bekend geworden. Het laatst werden twee jongeren gearresteerd, een 15-jarige Duitse Afghaan en een 16-jarige Tsjetsjeen maken duidelijk aan welk acuut gevaar de bevolking blootgesteld staat. De beiden zouden via Telegram een aanslag met brandbommen of een kleine vrachtwagen op een kerstmarkt of een synagoge in Keulen gepland hebben.

Het openbaar ministerie Düsseldorf heeft tegen de 15-jarige een arrestatiebevel wegens de planning en voorbereiding van een terreuraanslag uitgevaardigd. De jongeren gelden als sympathisanten van de terreurmilitie “Islamitische Staat” (IS). Veiligheidsautoriteiten waren de beide op het spoor gekomen, nadat de binnenlandse veiligheidsdienst desbetreffende aanwijzingen uit Brandenburg en Nordrhein-Westfalen had gekregen.

Meer dan 480 “islamistische” bedreigers in Duitsland

De arrestaties vonden plaats na intensieve observatie, waarbij speciale eenheden in Nordrhein-Westfalen en Brandenburg betrokken waren. De 16-jarige Tsjetsjeen, die als relevant persoon van het “islamistische” spectrum wordt geclassificeerd, was tijdens zijn arrestatie bewapend met een mes. Bovendien werden in zijn woning meerdere mobiele telefoons, communicatietechniek en afgelopen verblijfsvergunningen veilig gesteld.

Deze nieuwste gebeurtenissen werpen een schel licht op het stijgende aantal “islamistische” bedreigers in Duitsland. De federale recherche schat het aantal “islamistische” bedreigers op meer dan 480 personen. Daarbij gaat het om personen, die een zware geweldmisdaad wordt toevertrouwd. De procureur-generaal bij het hoogste gerechtshof in Duitsland is alleen al tussen januari en september van dit jaar 356 gerechtelijke vooronderzoeken met betrekking tot “islamistisch” terrorisme gestart, bijna tweemaal zo veel als in dezelfde periode vorig jaar.

De president van de binnenlandse veiligheidsdienst, Thomas Haldenwang, heeft onlangs voor het gevaar van “islamistisch” geweld gewaarschuwd. In het bijzonder het Midden-Oosten conflict en de koran-verbrandingen in ?Zweden hebben de stemming in de “islamistische” scene aangewakkerd. Haldenwang benadrukte dat het gevaar “reëel en zo groot zou zijn als al lang niet meer” zou zijn.

Verijdelde aanslag in Hannover

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Niedersachsen, Daniela Behrens, liet zich tegenover de NDR Niedersachsen bezorgd uit over de situatie, benadrukte echter dat de politie bij grote bijeenkomsten aanwezig zou zijn en dat de bevolking niet bang zou hoeven zijn een kerstmarkt te bezoeken. De veiligheidsautoriteiten kunnen echte rop dit moment niet uitsluiten dat de kerstmarkt in Hannover een mogelijk doel van een aanslag zou kunnen zijn.

Een ander zorgwekkend hoofdstuk met betrekking tot mogelijke terroristische activiteiten in Duitsland is de zaak van een 20-jarige Irakees uit de deelstaat Sachsen-Anhalt. De man, die er van verdacht wordt een terreuraanslag op een kerstmarkt gepland te hebben, stond op het punt om uitgezet te worden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Maagdenburg had de uitzetting in overleg met de federale politie voor 1 december 2023 voorbereid. Verrassend genoeg wist de man voor zijn arrestatie op 21 november echter nog niets van dit voornemen. Hij wordt er van beschuldigd een aanslag op een kerstmarkt gepland te hebben, waarbij hij de bezoekers met een mes wilde aanvallen.

De politie van Niedersachsen stelt een onderzoek in wegens de verdenking van een geplande terreuraanslag, terwijl het openbaar ministerie een onderzoek instelt vanwege ondersteuning van een terroristische vereniging in het buitenland. De Irakees, die sinds vorig jaar in Duitsland leefde, had bij de administratieve rechtbank Maagendburg een klacht ingediend tegen de beslissing tot uitzetting door de Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF). De dienst had zijn asielaanvraag op 21 november 2023 afgewezen als ongemotiveerd, wat normaal gesproken binnen een week tot uitzetting leidt.

Een woordvoerder van de recherche van Niedersachsen verklaarde dat de aanwijzingen er op duiden, maar dat verder onderzoek noodzakelijk zou zijn. De minister van Binnenlandse Zaken van Niedersachsen, Daniela Behrens, benadrukte dat ondanks deze onzekerheid de politie bij grote bijeenkomsten aanwezig zou zijn en de situatie zou controleren.

Bron:
apollo-news.netDoor:
Henry Albrecht

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Kerstmarkten in terreurgevaar: Nog nooit was de “islamistische” bedreiging zo groot

  1. Jackholland zegt:

    Doorgaan met koranverbrandingen , commentaar op islam , verbieden van hoofddoekjes, openbaar islam te kakke zetten en niet net doen of het normaal is dat een vent v 51 jr een meisje v 9 jaar wipte., openlijk discussie voeren met mossels over die smeerpijperij die in de koran staat. Maak islam belachelijk net zo lang tot de mossels hun eigen geloof kotsbeu worden . Geef ze geen vinger ruimte meer!

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    ik zal het nog 1 x uitleggen …..

    DUIDELIJK NU ???

    VLADYBOB

    Geliked door 1 persoon

  3. karton zegt:

    Kunnen we het Kerstfeest niet van naam gaan veranderen ?
    Ik stel voor, we noemen het : “Suikerfeest”.
    “Offerfeest” lijkt mij een niet zo gepaste naam, “Rammendan” daarentegen wél weer.
    Óók de “Hemelreis profeet Mo.” lijkt mij een goeie naam, maar dan moet die Mo wél al z’n aanhangers meenemen op die reis.
    Dan zal er geen enkel gevaar meer te duchten zijn.

    Like

  4. Henk der Niederländer zegt:

    De president van de binnenlandse veiligheidsdienst, Thomas Haldenwang, heeft onlangs voor het gevaar van “islamistisch” geweld gewaarschuwd. In het bijzonder het Midden-Oosten conflict en de koran-verbrandingen in ?Zweden hebben de stemming in de “islamistische” scene aangewakkerd. Haldenwang benadrukte dat het gevaar “reëel en zo groot zou zijn als al lang niet meer” zou zijn.

    Laat Iknou de overtuiging toegedaan zijn dat Haldenwang eenvoudig bezig is met het verkopen van een links correct plaatje, omdat hij weigert om de dingen bij naam te noemen en op die manier het zogenaamde “ultrarechts” deze ellende in de schoenen te schuiven.
    Dat die hele islam een veroveringsideologie is wordt maar even niet genoemd en dat voordat er ook maar een koran opgefikt zou zijn er al 1400 jaar terrorisme bedreven wordt door de “vredelievende islam.
    Zou deze lapzwans de dingen dus benoemen zoals ze echt zijn, blijft er van het policor plaatje niet veel over

    Geliked door 2 people

    • droevige mof zegt:

      Haldenwang is presidentvan het Federale Bureau voor de Bescherming van de Grondwet (Bundesamt für Verfassungsschutz) en rapporteert rechtstreeks aan de minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser. Beiden zijn gepassioneerd over het verbieden van de AfD, die ze zien als het centrum van het kwaad. Hun bijna pathologische verzameling van gegevens is iets typisch Duits. Het is al aan de gang sinds de oprichting van het Reich in 1871 en leidt nergens toe omdat ze door de bomen het bos niet meer zien. De Stasi verzamelde als eekhoorns, de resultaten waren mager. Ze luisterden decennialang de Zwitserse ambassade af, maar hadden geen tolk Zwitserduits.
      Ze zijn zeker niet ongevaarlijk, maar moeten niet worden overschat. Wat ze niet kunnen verdragen is babbelzucht, praten over alles wat mogelijk en onmogelijk is. Dit is te veel voor de agenten en het dossier wordt gesloten. Dit zijn de ervaringen van de Oost-Duitsers, bijna actueel.

      Like

  5. bobzelf zegt:

    EN HIER HEEFT U DE MEER DAN GEWELDIGE OPLOSSING

    VAN HET WERELD PROBLEEM ..

    LEEST U EVEN GOED MEE ..

    WAARDELOOS DUS IS MAAR EEN SIMPEL WOORD TOCH ??

    IK GROET U . BOB BREAKFAST AT TIFFANY’S

    Geliked door 3 people

  6. Harry zegt:

    Het is toch geen wonder dat de ” gevestigde orde ” helemaal in elkaar dondert !
    De instroom van nog meer levensgevaarlijk tuig gaat dagelijks door , met de bijbehorende ellende en problemen , waar terreur er maar één van is .
    Is er in die partijen nou niemand met een normaal verstand die tegen zijn collega’s zegt , dat het zo niet verder kan , STOPPEN MET DAT GEDONDER ?
    Alleen de PVV en het F.v.D. willen en durven dat nog aan te pakken .
    En dan zitten daar nog twee halfbakken groepen zoals BBB en NSC die wel wat af willen remmen , maar niet het probleem uitroeien .
    De leugenachtige VVD kunnen we hier gerust buiten beschouwing laten .
    Dat zijn net refo’s , ze zeggen het één en doen het ánder !
    Onberekenbaar tuig , zeg maar .

    Geliked door 2 people

    • BosscheBol zegt:

      De Judaspartij NSB wil helemaal niets afremmen. Ze zijn opgetuigd door het kartel om Wilders pootje te lappen en ervoor te zorgen dar dikkont timmermans in het torentje komt.

      Geliked door 2 people

  7. Jan J zegt:

    Dat is wat er gebeurd met een multiculturele samenleving.
    Vooral als bekende IS leden geïmporteerd worden afgezien van die als vluchteling het land binnenkomen.
    Als dank plannen vele van deze gehersenspoelde figuren aanslagen. Met dan aan de meestal linkse voorstanders van de verrijking

    Like

  8. Sobieski zegt:

    Dat woestijntuig is niet bang voor de dood. Ze wachten op hun 72 maagden. Dan kunnen ze wachten tot in de eeuwigheid, in absolute duisternis. Tegen die tijd dat ze zich dat realiseren is het te laat om nog rechtsomkeer te maken. Waar ze wel bang voor zijn, is in contact te komen met varkens. Want dan gaan ze voor eeuwig naar de hel, denken ze. Dit kan dus een ultime straf zijn. Maak het tot een wet, dat ze ingesmeerd worden met varkensvet als ze gegrepen worden, en in de bajes op een streng dieet gezet worden, waar de enige bron van proteinen varkensvlees is.

    Geliked door 1 persoon

  9. Marijke zegt:

    Het verbaasd me niets, gezien de anti Israël betuigingen in Europa. Die mensen zijn gehersenspoeld en kunnen niet normaal denken.

    Like

  10. Willem zegt:

    Let op oud en nieuw, dat wordt een feest dit jaar.

    Geliked door 2 people

  11. Gerrit zegt:

    Waarom kom je naar Duitsland als je het leven dat de mensen daar hebben zo haat!
    Op WDR een reportage over het leven van vrouwen in Afghanistan. In de jaren 60 net als in Iran een modern land. Tot de strenge islam zijn intrede deed.
    Nu geen onderwijs voor vrouwen, Mogen niet zelfstandig naar buiten, Geen werk, en als ze bevallen zit schoonmoeder er naast en die is buiten zinnen als het een jongetje is. Bij een meisje is het pech. Een vrouw van 22 lag huilend op de grond en zei: Waarom ben ik geboren? Ik kan en mag niets meer!

    Like

  12. #heelNLisnaardekloten zegt:

    🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️ Fröhliche Weihnachten mit Bumm Bumm Bumm!

    Like

  13. Frits zegt:

    Dit is DE.. En EU. Resultaat van uitstekend gepland wanbeleid sinds mensenheugenis. Autochtonen moeten verrotten en cultuur uitgewist worden. Lang leve de democratie dictatuur V. 2023.

    Like

Plaats een reactie