Bijna holocaust: ‘Hamas-raket treft Israëlische luchtmachtbasis waar kernraketten staan’

0

en raket die naar verluidt op 7 oktober door Hamas op Israël werd afgevuurd, raakte een Israëlische militaire basis die naar verluidt meerdere kernraketten heeft, volgens een visuele analyse van de nasleep van de aanval door The New York Times.

Hoewel de raketten zelf niet beschadigd raakten, veroorzaakte de inslag van de raket op de Sdot Micha-basis in centraal Israël een brand die de opslagfaciliteiten voor raketten en andere gevoelige wapens bereikte, meldt Pronews.

Israël heeft nooit het bestaan ​​erkend van zijn kernwapenarsenaal, dat buiten de inspecties van het Internationaal Atoomagentschap opereert, hoewel Israëlische informanten, Amerikaanse functionarissen en analisten van satellietbeelden het erover eens zijn dat het land op zijn minst een klein aantal kernwapens bezit.

Hans Christensen, directeur van het Nuclear Intelligence Program van de Federation of American Scientists, vertelde The Times dat hij schat dat er waarschijnlijk 25 tot 50 Jericho-raketwerpers met nucleaire capaciteit op de basis staan. Volgens deskundigen en vrijgegeven Amerikaanse overheidsdocumenten zijn de Israëlische Jericho-raketten uitgerust om kernkoppen te vervoeren.

– Zijn ze in de buurt van je kernwapens geraakt? – Geen commentaar

Deze kernkoppen worden waarschijnlijk op een aparte locatie buiten de basis bewaard en werden daarom tijdens de aanval niet bedreigd, zei de heer Christensen, die de basis heeft bestudeerd.

De niet eerder gerapporteerde aanval op Sdot Misha is het eerste bekende voorbeeld van Palestijnse strijders die een locatie aanvallen die verdacht wordt van het bevatten van Israëlische kernwapens.

Het is onduidelijk of ze de details kenden van waar ze op mikten, behalve dat de basis slechts een militaire installatie is. Hamas, de groep die op 7 oktober het merendeel van de raketten afvuurde, reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Maar het beschieten van een van Israëls meest gevoelige militaire locaties suggereert dat de reikwijdte van de aanslagen van 7 oktober wellicht nog groter is geweest dan eerder bekend was – en dat raketten het luchtruim rond de streng bewaakte strategische wapens van Israël kunnen binnendringen.

Advertisement

Volgens de vroege waarschuwingsgegevens omvatte de aanval in het gebied rond Stot Misa een urenlang spervuur ​​van raketten. Het is onduidelijk hoeveel raketten werden onderschept door het Israëlische Iron Dome luchtverdedigingssysteem of erin slaagden er doorheen te komen en een andere basis te raken dan degene die The Times vond.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Samson Option: Mark Levin dringt er bij Israël op aan om te overwegen het gehele nucleaire arsenaal af te vuren als het wordt bedreigd

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties