De paus financiert persoonlijk NGO-mensensmokkel invasieschepen

2

Italië wordt momenteel opgeschrikt door een heel bijzondere affaire: NGO’s worden er opnieuw van verdacht migranten over de Middellandse Zee te vervoeren, niet om humanitaire redenen, maar om economische redenen. En er is een delicate financier: het Vaticaan, schrijft Marco Gallina.

Luca Casarini is in het verleden niet alleen herhaaldelijk in botsing gekomen met de autoriteiten als het ging om particuliere reddingsacties op zee; De zinsnede dat geen enkel mens illegaal is, komt nog steeds over zijn lippen. Casarini staat niet alleen bekend om dit soort acties, maar kreeg onlangs ook publieke aandacht omdat hij door paus Franciscus was uitgenodigd voor de Wereldsynode.

Dit was verrassend omdat Casarini niet tot een kerkelijke organisatie behoort, maar eerder ‘Mediterranea Saving Humans’ leidt. Franciscus had Casarini, die voorheen actief was in de kraakwereld, aangesteld als zijn “speciale gezant”; en Casarini had het podium gebruikt om te benadrukken dat hij opnieuw zou doen wat hij eerder zou hebben gedaan, ook al beschuldigden de autoriteiten hem ervan illegale immigratie te steunen.

Paus Casarini

Maar nu zou de vreemde alliantie tussen Franciscus en de NGO-leider bittere gevolgen kunnen hebben voor het Vaticaan. Blijkbaar was er meer dan alleen morele steun vanuit de kerk. Het wordt nog delicater gemaakt door het feit dat Casarini waarschijnlijk niet de enige ontvanger is van donaties van het Vaticaan, maar dat deze ook zijn gegeven aan “Open Arms”, de NGO waartegen de voormalige minister van Binnenlandse Zaken en de huidige minister van Infrastructuur Matteo Salvini zou optreden.

Tijdens zijn ambtsperiode in 2019 werd Salvini beschouwd als een van de belangrijkste tegenstanders van Franciscus. Deze reeks van onaangename toevalligheden omvat ook het feit dat in Italië de minister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk is voor de betrekkingen met de Heilige Stoel en dat er aan de andere kant van de Tiber blijkbaar bezorgdheid bestond dat Salvini te veel zou leren over de geheimen achter de Leonine-muren.

De link tussen het migratiebeleid en de paus is daarom vanuit meerdere perspectieven explosief en gaat veel verder dan de schenking van een NGO-boot. Om te beginnen ontkende Casarini alle beschuldigingen aan het adres van de centristische Corriere della Sera en kondigde tegenmaatregelen en tegenbewijs aan. Maar sommige feiten die de krant La Verità aan het licht heeft gebracht, spreken voor zich. In een opgenomen chatlogboek legt Don Mattia Ferrari uit: “Denk eraan: toen de paus Open Arms betaalde, ging het geld niet via Krajewskij, maar kwam het rechtstreeks van de paus.” Don Mattia is scheepskapelaan op de “Mare Jonio” van Casarini.

Mare-Jonio

Nogmaals, als deze bewering waar is, zocht de paus niet alleen een direct conflict met de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en moedigde hij illegale migratie aan, maar negeerde hij ook Konrad kardinaal Krajewski, de pauselijke aalmoezenier die verantwoordelijk is voor de zorg voor de armen en behoeftigen. In een ander chatbericht van 9 januari 2020 zegt Don Mattia: “Open Arms heeft veel geld ontvangen dat niet door de handen van Krajewskij is gegaan.” Dat betekent echter niet dat Krajewskij niet ook kan gerekruteerd kan zijn geweest om de activiteiten van de NGO te financieren. Je hoeft alleen maar op de juiste knoppen te drukken, de juiste namen te noemen en de hopeloze situatie te beschrijven en de Poolse kardinaal geeft je geld. Wat des te meer onderstreept dat de paus ondanks alles de noodzaak zag van aanvullende persoonlijke actie.

Maar het gaat verder: “Blijkbaar heeft het Vaticaan in totaal 2 miljoen euro gedoneerd aan Open Arms in de vier jaar sinds Oscar Camps (de oprichter van de NGO) de paus begon te bezoeken.” Ook de aartsbisschop van Siena, Augusto Paolo Lojudice, is een goede contactpersoon als je geldproblemen hebt. Pittig: Lojudice is verantwoordelijk voor migratie in de Italiaanse Bisschoppenconferentie.

Op 22 april 2017 ontmoette Camps de paus. De twee brachten ongeveer 40 minuten door in het Apostolisch Paleis, waarbij Camps de paus eraan herinnerde dat hij hem het reddingsvest had gegeven van een vluchtelingenkind dat op zee op Lesbos omkwam. Bij zijn vertrek legt Camps uit: “De paus is de enige wereldleider die zich met het probleem bezighoudt.” Ook hier weet Don Mattia: er is daarna veel geld gestroomd.

Advertisement

In één geval, toen de NGO van Casarini het probleem had een nieuw schip te bemachtigen, stond Krajewskij niet vijandig tegenover de actie, maar was hij in de war over waarom dit schip gefinancierd moest worden. Casarini had immers al voor vier missies geld ontvangen (in totaal van 800.000 euro), waarmee Mediterranea haar eigen schip kon bekostigen. Don Mattia: “Er moet ook aan worden herinnerd dat paus Franciscus op 6 december vorig jaar (2019) tijdens de privé-audiëntie in Mediterranea openlijk had gezegd dat hij Mediterranea steunde, zowel wat betreft de mogelijkheid om het nieuwe schip rechtstreeks te kopen als wat betreft de mogelijkheid om te helpen bij de financiering van het nieuwe schip.

Nieuwe details komen naar voren uit de onderzoeksdocumenten van het Openbaar Ministerie van Ragusa, dat onderzoek doet naar Casarini en vijf andere mensen wegens het helpen en aanzetten tot illegale immigratie en het overtreden van de navigatiecode. Casarini ontving maandelijks 6.000 euro van de katholieke kerk. Hij gaf toe dat dit geld hem hielp de huur te betalen en te voorkomen dat hij in een bar hoefde te werken.

Lees meer
Paus Franciscus: "Migranten zijn een zegen, die samenlevingen uitnodigt om te groeien"

Uit de telefoontaps blijkt een zo nauwe relatie met de bisschoppen dat Casarini’s collega’s na een preek van de paus spraken over ‘Casarini als de ghostwriter van Franciscus’. Uit een antwoordbrief van paus Franciscus aan Casarini, waarin wordt geklaagd over de moeilijkheden bij reddingsoperaties op zee, blijkt ook dat Matteo Zuppi wordt beschouwd als de belangrijkste man die steun krijgt voor “NGO-problemen”. Op een andere opname is te zien hoe de bemanning bespreekt wat ze kunnen doen om ervoor te zorgen dat kardinaal Zuppi meer invloed krijgt. Tegenwoordig is Zuppi de voorzitter van de Italiaanse bisschoppenconferentie.

Aanklagers beschuldigen Casarini er ook van 125.000 euro te hebben ontvangen van het Deense bedrijf Maersk, de eigenaar van het schip. Maersk meldt de betaling als een donatie, maar het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat het bedrijf de ‘Mare Jonio’ heeft betaald om 27 migranten aan boord te nemen. De hypothese is dat de overdracht van migranten eerder om economische dan om humanitaire redenen plaatsvond. “We kunnen niet wachten om te bewijzen dat alles verkeerd is”, zegt Casarini. En hij herhaalt: “Het spijt me dat ik het instrument ben van een flagrante aanval op paus Franciscus.”

Er is één zin in het bijzonder die uit de mond van een van Casarini’s collega’s komt en die de paus echt in de problemen zou kunnen brengen: “De katholieke kerk wordt onze Soros.” Niet de kranten, maar Casarini en zijn NGO-ploeg zien de paus als een geldmachine om illegale massamigratie aan te drijven.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Paus Franciscus bezoekt de Franse stad Marseille om op te roepen tot nog meer migranten

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
4 maanden geleden

In de middeleeuwen zat de centrale macht van Europa in Wenen en het was een puinhoop. De Hapsburgers leverde de persoon op de heilige stoel toen al. Nu hebben we de centrale macht vanuit het gesticht Bruxxel en het is een puinhoop maar de heilige stoel is ook nog steeds een puinhoop. Ze kunnen helemaal niets, kijk maar naar Frans Timmermans de vette Habsburger met zn sidekick Paul Zakkenvöller. 1 ding kunnen ze als de beste en dat is poen laten verdwijnen.

lucretiaagainstevil
lucretiaagainstevil
4 maanden geleden

Misschien moet de paus, naar goed Italiaans voorbeeld voor de vissen gaan predikken