De anti-corruptiepolitie vond vandaag honderdduizenden euro’s cash geld bij het waarnemend hoofd van de Oekraïense belastingsdienst.
Volledig scherm
De anti-corruptiepolitie vond vandaag honderdduizenden euro’s cash geld bij het waarnemend hoofd van de Oekraïense belastingsdienst. © AP/ State Bureau of Investigation (SBI)

Nieuw corruptieschandaal barst los in Oekraïne: bijna 1 miljard euro verduisterd, huis vol luxe horloges en auto’s en collaboratie met Rusland

UPDATEDe Oekraïense corruptiesaga gaat verder met een nieuw hoofdstuk: de politie heeft vandaag een reeks huiszoekingen gedaan bij een van de rijkste mannen van Oekraïne, een oud-minister, administraties en functionarissen. En de beschuldigingen zijn opnieuw niet mals: van een oligarch die bijna een miljard euro verduisterde tot een fabrieksbaas die samenwerkte met de Russen. Vorige week hebben al verschillende politici en ambtenaren - al dan niet uit eigen beweging - het veld geruimd.

161 reacties

  • Louis Momme

    1 jaar geleden
    Corruptie in België daar horen we bitter weinig over. Misschien laten we ons beter niet uit over de beste manier waarop Zelensky de corruptie aanpakt en kijken wij beter in eigen boezem. Hier wordt alles toegedekt.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Deze corruptie is een Russische erfenis; een dikke navelstreng die doorgeknipt wordt. Dat vergt tijd. Kolomoyskyj sponsorde de film 'Dienaar van het volk' waarin de acteur Zelensky een president speelde. Dan kreeg Kolomoyskyi de idee om Zelensky echt tot president te maken; denkende dat hij een gemakkelijke stroman zou hebben. Wat heeft die zich vergist ! Het is grote opkuis ! Voor sommige mensen hier is dat weeral niet goed.
  • Gil Wyffels

    1 jaar geleden
    De ogenschijnlijk aan de bedelstaf geraakte Zelensky die steeds klaar staat met het belerende vingertje zal ook wel op de hoogte geweest zijn van de corruptie. Je voelt aan je ellebogen dat de hele zaak niet klopt. Ondertussen wordt hij in de rest van de wereld door de hoogste gezagshebbers bewierookt, ja zelfs opgehemeld. Nuchtere analyses zijn blijbaar niet meer van deze tijd. Ik vertrouw hem niet, Putin ook niet trouwens.
  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    Als zijn mensen zo veel geld vinden en corruptie kunnen vaststellen. Kan dat geld weer dienen om minder bedeelde het leven wat draagbaarder te maken. Maar het is een verdomd groot land in verhouding tot België met veel goede industrie.. er zit daar zeker geld en industrie dat kan aangewend worden om mede de oorlog te winnen.
  • johan vankeirs

    1 jaar geleden
    één ding is zeker"arme landen worden rijker en rijke landen worden straatarm"Daar kunnen we nu al zeker van zijn,de toekomst zal het uitwijzen!!!