In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Celstraf wegens runnen groot drugslab midden in Amersfoort

De 36-jarige Dave K. uit Den Haag is veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel wegens zijn betrokkenheid bij het runnen van een drugslab in Amersfoort. De tien maanden zijn voorwaardelijk. In het lab, gelegen op een bedrijventerrein midden in de stad, trof de politie eind 2021 grote hoeveelheden harddrugs aan.

De politie ontdekte het lab na klachten van omwonenden over een doordringende stank. Bij de inval rende K. weg. Zijn DNA-sporen werden aangetroffen in het pand en ook uit telefoonberichten bleek betrokkenheid van K. bij het drugslab. Hij ontkende dit tijdens de zitting, schrijft RTV Utrecht.

Explosiegevaar

In het lab zou maandelijks voor 750.000 euro aan synthetische drugs zijn geproduceerd. In een grote kookketel zat 1300 liter amfetamine-olie. Productie op zo'n grote schaal leidt tot explosiegevaar. Qua omvang en professionaliteit behoort het lab in de top 3 van drugslabs die op dat moment in Nederland waren opgerold.

Eerder dit jaar werd een andere man uit Den Haag al veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig maanden voor betrokkenheid bij het maken van drugs in het pand.

Advertentie via Ster.nl