Berghuis benadeelt Ajax: 'Ballenjongen deed niks. Kortsluiting, hoe verzin je het?

Berghuis benadeelt Ajax: 'Ballenjongen deed niks. Kortsluiting, hoe verzin je het?

30-11-2023 23:16 Laatste update: 23:35
80

De rode kaart voor Steven Berghuis in het Europese spektakelstuk tussen Ajax en Olympique Marseille (4-3) was terecht. Die conclusie wordt getrokken bij ESPN. De 31-jarige stilist speelde een goede wedstrijd, tot hij 'kortsluiting' kreeg.

"Irritatie ligt altijd op de loer bij Berghuis", aldus Kwakman, dat heeft gezien dat een akkefietje met een ballenjongen de aanleiding is voor de charge van de Ajacied op Joaquin Correa. "Dan is Berghuis dus al geïrriteerd. Er was eigenlijk niks aan de hand. Hij geeft twee prachtige assists en dan deze overtreding... Hoe verzin je het?"

"Die jongen (Correa, red.) heeft mazzel dat zijn been daar los gaat, anders scheurt hij zijn enkelbanden gewoon finaal af", vervolgt Kwakman. "Berghuis heeft natuurlijk vaker dit soort overtredingen als het niet loopt of als hij of zijn ploeg niet lekker in de wedstrijd zit."

Kenneth Perez voegt eraan toe dat de ballenjongen van Marseille 'eigenlijk helemaal niks vervelends' deed. "Zijn mood is vanaf dat moment al slecht", constateert Pierre van Hooijdonk. "Hij stoort zich aan iets. Aan zijn eigen vorm niet, want hij speelde vrij goed. Maar ineens is er kortsluiting. Zulke momenten krijgen we met regelmatig te zien van Berghuis."

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken.