Politiek verslaggever Niels Klaassen. Rechts: Geert Wilders staat de pers te woord.
Volledig scherm
Politiek verslaggever Niels Klaassen. Rechts: Geert Wilders staat de pers te woord. © Frank Jansen / ANP

Van de 4 grote partijen is er maar 1 leider met zijn hoofd bij de formatie, de rest voert campagne

formatiepraatParlementair verslaggever Niels Klaassen en columnist en cabaretier Renske Kruitbosch praten hier afwisselend over de formatie. Niels is deze week in de Tweede Kamer, waar het post-Rutte-tijdperk begint. Dat is zoeken naar houvast voor iedereen. Timmermans oogt verdoofd, Omtzigt wikt en weegt en Wilders zoekt naar een nieuwe rol.

100 reacties

  • Sam Klink

    5 maanden geleden
    Wilders heeft zich 'mild' opgesteld. Zijn doodenge plannen gaan in de ijskast. Maar wanneer bewaar je iets in de ijskast? Juist ja, om te bewaren voor later. Omtzigt heeft groot gelijk om hier niet in te trappen. Over een half jaar opnieuw verkiezingen en hopelijk kiest Nederland eindelijk eens echt iets anders.
  • Marga Doodeman

    5 maanden geleden
    Chr. Dubois. Dat is al jaren zo in het vormen van een regering, de grootste partij heeft de leidingBlijkbaar had u er geen problemen mee bij Rutte en daarvoor Balkenende?
  • Chr. Durbois

    5 maanden geleden
    Wilders heeft maar 23% van de stemmen gekregen; 77% heeft op andere partijen gestemd. Dus waarom moet de grote mond uit Venlo nu koning kraaien? Fatsoenlijk persoonlijk overleg vertrouwelijk houden is al teveel gevraagd. Absoluut ongeschikt voor het premierschap van NL.
  • A. Jonge

    5 maanden geleden
    Wilders blijkt toch een (gevaarlijke) wolf in schaapskleren. Baas 2.0 in eigen " partij". Uit vertrouwelijke gesprekken en gesprekspartner uitschelden. Niet aan beginnen .
  • F. Kamp

    5 maanden geleden
    Ze moeten zich allemaal diep schamen. Wat een wanvertoning. Nu willen ze niet eens meer met elkaar praten.