Verbijstering over strafschop PSG: 'Newcastle is bestolen'

Reacties

Scheidsrechter Szymon Marciniak is in de ogen van de Britse analytici de boeman na de late 1-1 van Paris Saint-Germain in het Champions League-duel met Newcastle United. De Pool oordeelde dat PSG een strafschop verdiende wegens hands van Tino Livramento.

Verbijstering over strafschop PSG: 'Newcastle is bestolen'
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Het buitenkansje werd gretig verzilverd door Kylian Mbappé, waardoor Newcastle plots op de rand van uitschakeling in het miljardenbal staat.

'Moet Livramento zijn arm om zijn rug draaien of zo? Ik kook van binnen', schuimbekte voormalig Newcastle-middenvelder Jermaine Jenas in zijn rol als analyticus bij TNT Sports. 'De spelers gaven alles en dit had een historische zege moeten zijn. Newcastle is bestolen.'

Jenas' collega Ally McCoist hield er eenzelfde visie op na. 'Dit is absoluut nooit een strafschop. Een schande is het. We hebben het nota bene over een van de beste scheidsrechters ter wereld. Hij was vanavond ook grotendeels fantastisch. Maar dat penaltymoment… de bal belandt via zijn borst op zijn linkerelleboog. Het is nooit een strafschop. Deze wedstrijd zal worden herinnerd om die ene beslissing.' Newcastle-icoon Alan Shearer roemde op het sociale media-kanaal X de strijdlust van de spelers. 'Die had niet verpest mogen worden door een walgelijke beslissing', schreef hij dinsdagavond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manager Eddie Howe van The Magpies moest op zijn tong bijten. 'Ik kan natuurlijk niet mijn gedachten delen. Volgens mij floot de arbiter tot dat moment goed. Ik denk niet dat het een strafschop was. Uit de herhaling blijkt niet hoe snel de bal gaat. De bal raakte ook eerst zijn borst. Als hij eerst zijn hand had geraakt, was het ook nog geen strafschop geweest, maar dan had je eerder een punt gehad als scheidsrechter.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Discussie over de handsregel in het voetbal is even oud als de sport zelf. Saillant is dat de UEFA Board, een adviesorgaan waarin onder anderen Ronald Koeman zit, eerder dit jaar bij de UEFA het voorstel deed om de handsregel duidelijker te maken. Het zou bijvoorbeeld geen overtreding meer mogen zijn als de bal via een ander lichaamsdeel op de hand van een speler belandt en zeker niet als de bal niet richting het doel ging. De UEFA nam dit voorstel niet over.

Door de remise moet Newcastle tijdens de laatste speelronde winnen van AC Milan en hopen dat Borussia Dortmund niet verliest van Paris Saint-Germain.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.