Auto-expert Niek Schenk.
Volledig scherm
Auto-expert Niek Schenk. © Bart Hoogveld / VW

Kan je die irritante Lane Assist echt niet permanent uitschakelen?

auto-expertDe moderne auto bevat steeds meer rijhulpen en hoewel ze het verkeer veiliger zouden moeten maken, blijken ze vooral ook een toenemende bron van irritatie voor automobilisten. Die zijn het waarschuwende gepiep al gauw beu en sommigen zouden zo'n systeem liefst voorgoed willen uitschakelen. Kan dat wel, vraagt lezer Bert te Nuijl zich af. Onze auto-expert Niek Schenk geeft antwoord.

84 reacties

  • Stephan Bogels

    5 maanden geleden
    Dus over een paar jaar zijn we net als (vliegtuig)piloten: tig knopjes in- en uitschakelen voordat het voertuig kan vertrekken.
  • Leo Dhont

    5 maanden geleden
    Mijn eigen auto heeft dat gelukkig niet, maar ik reed op vakantie in een huurauto die dat had. Ik wist eerst niet wat het was; telkens als je van baan verandert doet het stuur rare dingen. Ik dacht dat het wegdek ongelijk was tussen de banen, en dat de stuurinrichting van de auto daar heel gevoelig voor was. Pure ellende. Pas later vertelde een kennis dat dit een correctiesysteem is van de auto dat je uit kan zetten. Die beveiligingssystemen beginnen hun doel volkomen voorbij te schieten.
  • Willem Hoekstra

    5 maanden geleden
    Gelukkig kan ik in mijn Kia Ceed het systeem middels een knop naast de selectiehendel van de automatische transmissie dit irritante systeem snel in/uit schakelen. Ja, dat moet wel elke keer opnieuw na het starten maar dat went snel, wordt een vast ritueel. Werkt in ieder geval beter dan via een omslachtig menu in centraal scherm.
  • Erwin van Boven

    5 maanden geleden
    Sterker, die "intelligente" cruise-control die VW op z'n nieuwe modellen heeft gaat zelf actief remmen als hij een bord ziet met een lagere snelheid. Ik reed vorige maand op de A1 bij Bussum in de buurt, toen hij vanuit het niets vol op de rem ging. Midden op de snelweg!!! Kennelijk stond daar een bord vanwege een scherpe bocht in de afrit. Te idioot voor woorden dit soort systemen...
  • Richard Brakeboer

    5 maanden geleden
    Ben ik even blij met mn dagelijkse auto, is van 1968 en al die rommel zit er niet op, gewoon zelf rijden, niks geen computer bemoeienis