Great ResetBuitenland

WEF steunt plan om ‘internet van vertrouwen’ te ontwikkelen waar ‘complottheorieën’ taboe zijn

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!

VN-organisatie Unesco wil een ‘internet van vertrouwen’ ontwikkelen. Ja, echt. Naar schatting 60 procent van de wereldbevolking, 4,75 miljard mensen, gebruikt social media om zich te informeren over wereldgebeurtenissen en nieuws.

Unesco wil mensen nu gaan beschermen tegen ‘misinformatie, desinformatie, haatspraak en complottheorieën’ en het World Economic Forum kan zich daar geheel in vinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Als we fictie niet langer kunnen onderscheiden van werkelijkheid en onwaarheden niet langer kunnen onderscheiden van waarheid, brokkelen de fundamenten onder onze samenlevingen af. Democratie, dialoog en debat – stuk voor stuk essentieel om het hoofd te bieden aan grote hedendaagse uitdagingen – worden dan onmogelijk,” beweert Unesco.

Consultatieproces

De VN-organisatie heeft richtlijnen opgesteld die zij een ‘internet van vertrouwen’ noemt. Ze komen voort uit een consultatieproces in 134 landen. Heeft u daar iets van gemerkt?

In een artikel op de website van het WEF over de plannen van Unesco wordt verwezen naar een paneldiscussie over ‘het gevaar van desinformatie’ tijdens een bijeenkomst van het World Economic Forum eerder dit jaar in Davos. De paneldiscussie werd ironisch genoeg geleid door Brian Stelter, tot vorig jaar een bekend gezicht van CNN, een zender die grossiert in nepnieuws en rabiaat linkse desinformatie.

Niets over framing of desinformatie van en door overheden

De centrale vraag tijdens deze discussie: ‘Hoe kunnen burgers, toezichthouders en sociale-mediabedrijven beter samenwerken om desinformatie te tackelen, nu informatievervuiling zich met ongekende snelheid en op ongekende schaal verspreidt?’

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt merkt op: “Het WEF steunt een plan van Unesco (of andersom?) om een ‘internet van vertrouwen’ te ontwikkelen, waar ‘complottheorieën en mis- of desinformatie’ taboe zijn en overheidsinformatie leidend moet zijn.”

“Niets over framing of desinformatie van en door overheden.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
4 maanden geleden

En nu is de ontwikkeling van een alternatief van het internet pats boem noodzaak. Ik weet niet of ’t Dark Web al volstaat, maar misschien is een compleet nieuw netwerk dat niet eens met internet compatible is een betere optie. Daar pleitte ik al een tijdje voor.

Liek
Liek
4 maanden geleden

Ga weg oude vies lijk, Wij willen een internet waar we verschillende meningen kunnen lezen en daarop onze mening vormen. Zonder CENSUUR

Bella
Bella
4 maanden geleden

En zo timmeren ze alles dicht en stuurden timmermans naar Nederland om het verder uit te voeren.
En ze zullen echt alles doen om hun plan uit te voeren.

rrr
rrr
4 maanden geleden

Hoe is dan de definitie van desinformatie en complottheorieën volgens deze instanties? De MSM / staatspropaganda doen niets anders dan het verspreiden van desinformatie, onzin en leugens.

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x