Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders bewijst het gelijk van Kaag en slaat weer als een dolle om zich heen

  •  
26-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
22212 keer bekeken
  •  
geertwilders

Wil Geert Wilders eigenlijk wel regeren? Die vraag dringt zich op nu hij op X weer als een dolle om zich heen slaat. Zo beschuldigt de PVV-leider de brave EO-presentator Tijs van den Brink ervan dat hij een vrouw zou hebben ‘uitgelokt’ om Wilders een fascist te noemen. Dat gebeurde in een uitzending van Op1 van de EO en WNL, twee omroepen die volgens Wilders natuurlijk nog niet rechts genoeg zijn. Pas als Arnold Karskens het Journaal presenteert, is het goed.

Ook plaatste Wilders dit weekend een verkapt dreigement aan het adres van de partijen die hij nodig heeft voor een meerderheid. “De PVV moet regeren. Het volk heeft gesproken. En ons de grootste gemaakt. Dat heet democratie. Speel daarmee geen spelletjes”, twitterde hij. “Werk met ons samen om recht te doen aan de verkiezingsuitslag en problemen voor mensen op te lossen. Anders worden we nog veel en veel groter.” Wilders blijft hiermee naar eigen zeggen “positief en redelijk”.

Daarmee bewijst de PVV-leider het gelijk van Sigrid Kaag, die vrijdag waarschuwde dat een politicus van 60 niet van de ene op de andere dag verandert. Wilders heeft volgens Kaag een “politiek verdienmodel” gemaakt “van aantijgingen, beschuldigingen en het demoniseren van anderen, zijn opponenten”.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.