BBC verbiedt medewerkers deelname aan demonstratie tegen Jodenhaat

(Door: Max Roland – Vertaling: E.J. Bron)

De Britse publiekrechtelijke omroep BBC heeft het zijn medewerkers verboden deel te nemen aan een grote demonstratie tegen antisemitisme. Om openlijk tegen Jodenhaat op te staan, is blijkbaar een schending van de interne richtlijnen over “controversiële marsen of demonstraties”.

De Britse publiekrechtelijke omroep BBC heeft volgens berichten zijn medewerkers opdracht gegeven niet aan een voor dit weekend geplande demonstratie tegen antisemitisme in Londen deel te nemen. Zoals de Britse krant “The Times” schrijft, wordt de aanstaande nationale solidariteitsmars tegen antisemitisme door de omroep als te “controversieel” beschouwd dan dat medewerkers van de BBC – zelfs de joodse – daaraan zouden kunnen deelnemen.

Medewerkers, waaronder verslaggevers en vooraanstaande werknemers, beweerden dat de omroep hen de deelname aan de komende manifestatie verboden zou hebben. De mars “wordt de grootste demonstratie ter ondersteuning van de Britse Joden sinds de Battle of Cable Street in 1936 zijn”, aldus Campaign Against Antisemitism, de organisator van de demonstratie. “The Times” berichtte dat BBC-medewerkers, die aan pro-Palestijnse manifestaties wilden deelnemen, dit eveneens niet mochten.

Volgens informatie van de medewerkers is de beslissing om hen de deelname aan de manifestatie te verbieden in overeenstemming met de BBC-richtlijnen voor “controversiële marsen of demonstraties”. De omroep had in 2020 richtlijnen opgesteld, die zeggen dat medewerkers “geen persoonlijke mening over kwesties van de publieke orde, politiek of controversiële thema´s” mogen uiten, wat inclusief de deelname aan manifestaties is.

Deelname aan “Black Lives Matter”-demonstraties geen probleem

Meerdere medewerkers zouden de beslissing van de BBC ook tegen de achtergrond van de omstandigheid hebben bekritiseerd dat de omroep in het verleden duidelijk coulanter op LGBTQ- of Black Lives Matter-marsen gereageerd zou hebben. Een van hen zei tegen “The Times”: “Racisme is racisme en iets dat we allemaal zouden moeten verafschuwen – maar niet als het om anti-Joods racisme gaat, zoals het lijkt. Als de BBC van mening is dat racisme racisme is en in geen enkele vorm acceptabel, dan zou de deelname aan een manifestatie tegen antisemitisme geen probleem moeten zijn.”

De Campaign Against Antisemitism, wier mars het doel van de het BBC-verbod werd, bekritiseerde de omroep fel: “Wanneer deze berichten kloppen, dan is dat een ongehoorde beperking die de BBC aan zijn medewerkers oplegt. Een deel van het probleem waarmee de Britse Joden geconfronteerd worden, bestaat erin dat antisemitisme een thema is geworden dat van twee kanten bediscussieerd wordt. De BBC moet dringend duidelijk maken aan welke kant hij staat.”

Bron:
apollo-news.net
Door: Max Roland

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op BBC verbiedt medewerkers deelname aan demonstratie tegen Jodenhaat

  1. BosscheBol zegt:

    En verbiedt de BBC ook deelname aan demonstraties voor de Palestijnen? Met Hamasvlaggen en gezang van “van de rivier tot de zee, Israel Judenrein”?

    Denk het niet. BBC = anti-semitisch.

    Geliked door 3 people

  2. hans zegt:

    WIE??? bij de BBC beslist dat??? Die moeten we op het internet kielhalen.
    Anders blijven die etters zich verschuilen achter organisaties.

    Geliked door 1 persoon

  3. Dolf van de Klundert zegt:

    Ik vind dat we verboden moeten verbieden.

    Daarvoor sluit ik mij aan bij de politieke partij van Peer van Eersel.
    Radicale Partij Tegen Fanatici.

    Like

    • Harry zegt:

      Vind jij het dus niet goed dat we mensen verbieden om te protesteren tegen het geteisem dat ons bedreigt ?
      Vind jij dat islamitisch tuig ons op óns grondgebied hun debiele moordzuchtige propaganda mogen opdringen ?
      Dat die kutmoslims met hun stinkende reet in de lucht in het openbaar hun pedofiele bedrijfsleider mogen aanbidden ?

      Of heb ik het niet goed gesnapt ?

      Like

  4. Ravian zegt:

    De BBC is gewoon, net als de NOS/NPO, een linkse propaganda apparaat, bestuurd door linkse klootzakken.

    Like

Plaats een reactie