Topparlementariër uit Oekraïne geeft toe dat Boris Johnson het vredesakkoord met Rusland heeft getorpedeerd in mei 2022

2

Het is hier wel vaker gemeld op deze site, maar nu heeft een Oekraïense topparlementariër het toegegeven.

Het in Istanboel gesloten vredesakkoord was er de reden voor dat Rusland, als gebaar van goede wil, zijn troepen terugtrok die voor Kiev stonden sinds dag één van de SMO. In het Westen werd dat voorgesteld als een Oekraïens offensief, maar er werd zelfs nooit gevochten. De Russen trokken zich simpelweg terug.

 

RT:

Rusland was bereid de gevechten te stoppen als Oekraïne ermee had ingestemd neutraal te blijven, maar het Westen adviseerde Kiev door te gaan, gaf het hoofd van de parlementaire fractie van president Vladimir Zelenski – en de hoofdonderhandelaar bij de vredesbesprekingen in Istanbul – David Arakhamia vrijdag toe.

Arakhamia, voorzitter van de parlementaire fractie ‘Dienaar van het Volk’, vertelde de tv-zender 1+1 dat Moskou Kiev in maart 2022 een vredesakkoord had aangeboden, maar dat de Oekraïense kant Rusland niet vertrouwde.

David Arakhamia

“Het doel van Rusland was om druk op ons uit te oefenen, zodat we de neutraliteit zouden overnemen. Dit was voor hen het belangrijkste: ze waren bereid de oorlog te beëindigen als we neutraliteit accepteerden, zoals Finland ooit deed. En we zouden beloven dat we ons niet bij de NAVO zullen aansluiten. Dit was het belangrijkste”, zei Arakhamia.

Maar om in te stemmen met neutraliteit en het opgeven van het NAVO-lidmaatschap zou de grondwet van Oekraïne moeten worden gewijzigd, legde Arakhamia uit. “Ten tweede was er geen vertrouwen in de Russen dat ze dit zouden doen. Dit kon alleen gedaan worden met veiligheidsgaranties”, zei hij tegen 1+1.

Daarom bood Rusland allerlei opties voor veiligheidsgaranties.

Kiev ondertekende een ontwerpovereenkomst over veiligheidsgaranties in Turkije. Nadat het document was ondertekend, stemde Rusland ermee in om troepen uit Kiev terug te trekken als een gebaar van goede wil, en de westerse media prezen het als een militaire overwinning van Oekraïne toen Johnson binnenvloog en hen vertelde dat er geen vrede zou komen.

Tijdens de gesprekken, voegde Arakhamia eraan toe, arriveerde de Britse toenmalige premier Boris Johnson in Kiev en vertelde hij de Oekraïense functionarissen dat ze moesten blijven vechten en geen overeenkomsten met Moskou moesten ondertekenen.

Johnson’s rol bij het tot zinken brengen van de vredesbesprekingen in Istanbul werd in mei 2022 onthuld door de krant Ukrayinska Pravda. Noch de Britse politicus – die in juni van dat jaar als premier werd afgezet en uiteindelijk een baan kreeg bij een Amerikaanse denktank – noch de Amerikaanse regering hebben ooit officieel toegegeven Kiev onder druk te hebben gezet om af te zien van de ontwerpovereenkomst, die Arakhamia zelf met de Russische regering had ondertekend. Kiev had tot nu toe ook nooit officieel commentaar op de kwestie gegeven.

Eerder dit jaar onthulde de Russische president Vladimir Poetin aan Afrikaanse leiders dat Moskou en Kiev een ontwerpovereenkomst hadden ondertekend “over permanente neutraliteit en veiligheidsgaranties voor Oekraïne” tijdens de gesprekken georganiseerd door Türkiye.

Zodra Rusland zijn troepen terugtrok uit de omgeving van Kiev, als een gebaar van goede wil, kwam Oekraïne terug op de deal, zei Poetin.

De Russische terugtrekking werd door de westerse regeringen en media gepresenteerd als een Oekraïense militaire overwinning en ze begonnen zware wapens en uitrusting naar de regering van Zelenski te sturen, wat het conflict de volgende 18 maanden aanwakkerde.

Het resultaat is dat niet Rusland op zal houden te bestaan zoals het doel was van de Neo-Cons, maar Oekraïne.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


Oekraïne gooide vredesovereenkomst die het vorig jaar ondertekend had in de prullenbak nadat Rusland troepen terugtrok uit Kiev

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
5 maanden geleden

Juist Boris gedroeg zich dus ook als een brave gedresseerde teckel.

Peter
Peter
5 maanden geleden

England, the land of the warmongers. Also greatly responsible for WWI and WWII