Nieuws

Dolblije Leonie uit Bathmen: "Mijn trouwjurk is gevonden!"

De trouwjurk die verwisseld is met de jurk van Leonie
De trouwjurk die verwisseld is met de jurk van Leonie © RTV Oost
De opluchting is groot bij Leonie te Wierik-Roeterdink uit Bathmen. Haar trouwjurk is terug. Het gewaad was verwisseld in een stomerij. Hij hing, zoals de kersverse bruid al vermoedde, bij iemand in de kast die daar geen flauw benul van had. "Ik ben dolblij dat de zoektocht voorbij is en dat ik de jurk morgen weer terug heb”, zegt Leonie
Eerder deze week deelde een wanhopige Leonie een bericht via sociale media. Ze had ruim vier weken nadat ze haar bruidsjurk had opgehaald bij een stomerij in Deventer ontdekt dat die jurk niet van haar was maar van iemand anders. De stomerij kon niet meer achterhalen met wie de jurk verwisseld was. De twee bruidsjurken lijken door de kanten bovenkanten behoorlijk veel op elkaar.
Het vermoeden was dus groot dat iemand anders nietsvermoedend Leonie's jurk met verpakking en al in de kast had hangen. Maar wie? De oproep op sociale media op dinsdagavond bleek een gouden greep. Het bericht werd als eerste door RTV Oost opgepikt en daarna volgde al snel heel veel andere media.
"Ik ben op radio geweest bij Q-music, radio 538 en op radio 2. En zelfs op televisie, bij Editie NL schonken ze aandacht aan mijn zoektocht." Er kwamen dan ook honderden berichten binnen bij Leonie van mensen die haar wilde helpen. Maar nog altijd niet het verlossende bericht met: Ik heb je jurk.
Toch bleek de media aandacht zinvol. "Ik kreeg van iemand een tip om bruidsjurkwinkels te benaderen waar ze het merk verkopen van de jurk die ik in de kast had hangen. Die zijn alle bruiden gaan bellen die ze de afgelopen tijd zo'n jurk in deze maat hebben verkocht. En zo kreeg ik vanmiddag een vrouw aan de lijn die zei: volgens mij heb ik je jurk."
De vrouw bleek uit Apeldoorn te komen en was behoorlijk in shock dat de jurk in haar kast niet die van haar was: "Ze had echt even tijd nodig om te bevatten wat er allemaal gebeurd was. Al die media aandacht was aan haar voorbij gegaan."
Morgen hebben de twee met elkaar afgesproken om de jurken om te wisselen. Maar voor Leonie is er vanavond al genoeg reden om met haar vriendinnen te gaan feesten: "Ze appten me allemaal al. Vanavond gaat we aan het bier!"
De trouwjurk die Leonie morgen gaat omruilen voor haar geliefde jurk
De trouwjurk die Leonie morgen gaat omruilen voor haar geliefde jurk © Rtv Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.